23948sdkhjf

Skadestyrelse er for fedtet

[i]Sagen om erstatning for en arbejdsskade til den vestjyske smed, Lars Jacobsen, vil tilsyneladende ingen ende tage. I en opsigtsvækkende Højesteretsdom fik han den 22. december ret i, at Arbejdsskadestyrelsen havde givet ham for lille erstatning for en arbejdsskade. [/i]
Nu har han fået tilkendt en højere erstatning, men både han og forbundet mener stadig, at Arbejdsskadestyrelsen er for fedtet. Derfor har Dansk Metal i dag besluttet at anke afgørelsen til Ankestyrelsen.

Dommen i Højesteret førte til genoptagelse af en lang række sager, hvor Arbejdsskadestyrelsen havde tilkendt for lille erstatning til folk, som var i fleksjob. I Lars Jacobsens tilfælde førte det til, at han blev tilkendt erstatning i forhold til et erhvervsevnetab på 50 procent. Oprindeligt var erstatningen kun udmålt i forhold til et tab af erhvervsevne på 20 procent.
Arbejdsskadestyrelsen begrundede den 15. april i år sin afgørelse med, at Lars Jacobsen efter arbejdsskaden havde kunnet varetage et fleksjob på 20 timer om ugen med en række skånehensyn.

Uden etableringen af fleksjobbet burde tilskadekomne efter styrelsens vurdering kunne få en indtægt, der svarede til cirka det halve i forhold til indtægten før skaden , skrev Arbejdsskadestyrelsen i den orientering, der midt i april blev udsendt om de konsekvenser, der var draget af dommen i Højesteret.

Men efter Lars Jacobsens og Dansk Metals opfattelse har Arbejdsskadestyrelsen ikke strakt sig langt nok.

Sekretær Peter Poulsen i Dansk Metals miljøsekretariat mener, at man skulle tro, at en højesteretsdom ville være tilstrækkelig til at få Arbejdsskadestyrelsen til at besinde sig. Men det er øjensynlig ikke tilfældet, og så må vi til den igen.
Højesteret pålagde i sin dom Arbejdsskadestyrelse at fastsætte erstatningen for erhvervsevnetabet ud fra en konkret bedømmelse af, hvad tilskadekomne ville eller burde kunne tjene, hvis muligheden for et fleksjob ikke forelå. Og det mener Lars Jacobsen ikke, styrelsen har levet op til.

Esbjerg Kommune betalte to tredjedele af Lars Jacobsens løn på fleksjobbet. Det mener han må betyde, at han kun har en tredjedel af erhvervsevnen tilbage, siger han til den udgave af medlemsbladet Metal, der nu er i trykken.

Lars Jacobsen blev i øvrigt fyret fra sit fleksjob med virkning fra den 20. april. Virksomheden begrundede det med den øgede globale priskonkurrence på produkterne, der medførte behov for at effektivisere og rationalisere en række funktioner på virksomheden.

Kilde: Jern- og maskinindustrien

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062