23948sdkhjf

Metal-konflikt på trapperne

Det tegner til konflikt, idet det amerikanskejede it-serviceselskab NCR Danmark har varslet lock-out fra 4. maj af 23 teknikere, der servicerer dankortautomater.
Virksomhedens formål er at komme ud af overenskomsten med Dansk Metal og derefter forhandle individuelle kontrakter med teknikerne, som de ønsker skal arbejde en time mere om dagen.

- Dansk Metal og de 23 teknikere er parate til at tage kampen op, og vi får opbakning fra den samlede fagbevægelse, siger Keld Bækkelund Hansen, forbundssekretær i Dansk Metal, der har anmodet samtlige organisationer under LO om sympatikonflikt, til Jyllands-Posten.

NCR har hentet teknikere fra Tyskland og Holland til at stå for service af dankortterminaler og automater, og derfor forventes der ikke det store betalingssammenbrud, hvis konflikten fortsætter i længere tid, kan man læse i dagens udgave af Jyllands-Posten.

Dette er tillidsmanden ikke orienteret om, hvilket har fået Dansk Metal til at indklage NCR for Arbejdsretten. I mellemtiden tegner det til konflikt.

- De 23 teknikere har indvilliget i, at de ikke indgår aftale med NCR, så længe konflikten står på. Vi håber, at NCR kommer til fornuft og tilbage til forhandlingsbordet, hvor vi vil løse konflikten, siger Keld Bækkelund Hansen, Dansk Metal, til Jyllands-Posten.

NCR Danmark bekræfter lockout-varslet, men pointerer kraftigt, at det ikke er drevet af et ønske om helt at komme ud af overenskomsten med Dansk Metal.

- Vi vil fortsat gerne have overenskomst med Dansk Metal, men på en måde, der gør os konkurrencedygtige. Vi har mistet mange vigtige kontrakter de sidste år og har måttet sige farvel til to tredjedele af vores teknikere. Nu er vi der, hvor vi enten kan forbløde langsomt med den gældende overenskomst eller finde et forlig med teknikerne, siger Peter Mikkelsen, direktør i NCR fremgår det af Jyllands-Postens oplysninger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063