23948sdkhjf

Fra 34 til 900 medarbejdere

Udviklingen i Hydro-virksomhederne i Tønder-området synes at bekræfte, at aluminium er mulighedernes metal
<i>Udviklingen i Hydro-virksomhederne i Tønder-området synes at bekræfte, at aluminium er mulighedernes metal</i>

Industrieventyret blev indledt i 1975, da Hydro byggede en fabrik i Tønders nordlige udkant. Hydro Aluminium Tønder startede med 34 ansatte, og to gange har produktionen på virksomheden dannet basis for etableringen af nye Hydro-virksomheder i Tønder, skriver Jydske Vestkysten.

- Det er lidt fantastisk at tænke på, at fra at have 34 ansatte i 1975 beskæftiger de fire Hydro-virksomheder nu over 900 medarbejdere, siger Bo Lybæk, administrerende direktør for Hydro Aluminium Tønder, hvor der er 230 ansatte. Han er samtidig direktør for selskabet Norsk Hydro Danmark, der samler koncernens mange danske selskaber.

Hydro-virksomhederne i Tønder beskæftiger i dag 900 medarbejdereSom Danmarks eneste aluminiumpresværk indgår Tønder-virksomheden i Hydro Aluminium Extrusion med hovedsæde i Lausanne i Schweiz. Med 21 presværker og 7800 medarbejdere er Hydro Europas største aluminiumproducent. Hydro Aluminium-koncernen har i alt 29.000 medarbejdere verden over.

Hydro-virksomhederne i Tønder forarbejder årligt omkring 60.000 tons aluminium til profiler, rør eller i en anden form for videreforarbejdning. Omkring halvdelen af virksomhedens produktion afsættes til byggesektoren. Det gælder profiler til døre og vinduer og facadesystemer.

Omkring 15 procent af produktionen afsættes til konstruktions- og elektromekanisk industri, herunder Danfoss og Grundfos, mens 11 procent aftages af møbelindustrien, hvor profilerne fra Hydro primært anvendes til kontorstole og hæve-sænkeborde.

- Vores markedsområde er Danmark og Nordtyskland samt den europæiske bilindustri, hvad angår kritiske dele til biler, fortæller Bo Lybæk til Jydske Vestkysten.

Det er de såkaldte safety class 1-produkter, hvor der stilles særligt strenge krav til struktur. Hydro Aluminium er således producent af komponenter til baghjulsophænget i den nye BMW 500-serie, ligesom virksomheden fremstiller komponenter, der anvendes i bilernes motorrum.

Siden Bo Lybæk i december 1999 tiltrådte som administrerende direktør i Tønder, har han stået i spidsen for en omfattende modernisering og udbygning af virksomheden med en samlet investering på cirka 120 millioner kroner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079