23948sdkhjf

Dansk teknologi i geotermisk mejeri i New Zealand

GEA Process Engineering skal levere teknologi til et nyt mejeri, der vil bruge jordvarme til at fremstille mælkepulver.
I et nyt projekt i New Zealand, har GEA Process Engineering med globalt hovedsæde i Søborg sikret sig en ordre til en værdi af mere end 170 mio. kr. for levering af et fuldstændigt mælkeforarbejdningsanlæg.

Mejeriet bygger på den seneste teknologi inden for området og bliver konstrueret med henblik på at opnå den mest bæredygtige og energieffektive fremstillingsproces.

Mejeriet vil således blive drevet med jordvarme, der udnytter New Zealands naturlige forekomst af vulkansk og geotermisk aktivitet.

Fremstilling af mælkepulver
Anlægget bliver leveret til Miraka Limited, der er et joint venture bestående af sammenslutninger af farmere blandt landets oprindelige befolkningsgruppe, maorierne.

Anlægget får en fuld forarbejdningslinje med henblik på fremstilling af mælkepulver-produkter, herunder en mælkemodtagelse, standardisering, fordamper, spraytørring facilitet og pulverlagerbeholdere. GEA Process Engineering vil også forestå opførslen af den bygning, som skal huse forarbejdningslinjen.

- Ordren er en milepæl i vores arbejde og er med til at cementere vores position inden for mælkeforarbejdning. Ordren er i tråd med vores forretningsstrategi og sikrer os vækst i regionen. Samtidig bidrager ordren til styrke Danmarks position som førende på området, siger administrerende direktør for GEA Proces Engineering Anders Wilhjelm.

1 million liter mælk
Det nye anlæg er det femte nye mejeri, GEA Process Engineering har leveret i New Zealand over de seneste tre år.

Efterspørgslen efter denne type anlæg følger den stigende internationale efterspørgsel efter mælkepulver-produkter.

Det konkrete anlæg får en kapacitet til at behandle over 1 million liter mælk om dagen og skal efter planen være klar til drift i august 2011.

Brug af jordvarme
GEA Process Engineering har designet anlægget med henblik på at sikre den optimale, bæredygtige og energieffektive forarbejdning af mælken.

Takket være den naturligt forekommende vulkanske og specifikt geotermiske aktivitet i landet kan mælken inddampes og tørres til mælkepulver med den varme, der bliver overført fra dybt under jorden til jordens overflade.

Derudover er processen yderligere energioptimeret ved, at op mod 60 gigajoule spildvarme fra processen hver dag vil blive genanvendt i processen via et lukket system.

- I teknologisk henseende er det vigtigt for os, at vi leverer løsninger, som giver vores kunder de optimalt energieffektive og bæredygtige produktionsforhold, fordi det skaber en betydelig værdi for vores kunde på både den sorte og den grønne bundlinje. Projektet i New Zealand er et godt eksempel på, hvordan vi har kombineret vores indsigt i procesteknologi med en viden om lokale forhold til at give kunden den bedste løsning, siger Anders Wilhjelm.

På billedet ses et computergenereret billede, der gengiver den fremtidige Miraka Limiteds nye mælkeforarbejdningslinje.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078