23948sdkhjf

Enkel metalbearbejdning kan gøres med robotter

Robotter kan let bruges til enklere bearbejdning, lyder det fra robotproducenten Kuka.

Robotter kan bruges meget mere aktivt i produktion, end de gør i dag. Typisk bliver de kun brugt til at plukke emner til maskinerne.

- Robotterne kan sagtens bruges til mange enkle bearbejdningsopgaver. Så får de en højere udnyttelse, siger Andreas Bauer, vicepræsident for marketing hos Kuka Robotics, som vi mødte på EMO-messen.

- Vi ved godt, at en robot ikke kan bearbejde med lige så høj præcision som fræse- og drejemaskiner kan. Men hvorfor ikke bruge robotter til noget af det, der ikke kræver så høj præcision? Så kan man bruge maskinerne, når man skal opnå stor præcision. Robotten vil stadig kunne fodre maskinen med nye emner, siger Andreas Bauer.

Let programmering
Mange virksomheder vil indvende, at de ikke har nogen robot-eksperter, og at det er svært at komme i gang med robotter. Men her har Kuka et modtræk:

- Vi har sørget for, at man kan programmere robotterne gennem maskinernes programmering. Man behøver altså ikke noget kendskab til robot-programmering. Dermed prøver vi at nedbryde en af de barrierer, der er i forhold til at bruge robotter, siger Andreas Bauer.

Det tyske robotfirma har omkring 13.000 ansatte i hele verden. Heraf er omkring 4.000 i hjemlandet Tyskland. Firmaet har oplevet en kraftig vækst de sidste år. Salget er steget omkring 10 procent årligt.

Industri 4.0 - start enkelt
Ligesom andre virksomheder forholder Kuka sig til Industri 4.0. Kuka forsøger at forholde sig meget basalt til det. Man behøver ikke at indføre den totalt forbundne fabrik fra begyndelsen.

- Vi kan starte med at forbinde maskiner og hardware. Man kan sagtens begynde i et hjørne af fabrikken, og så begynde at lægge lag på lag på, siger vicepræsidenten.

- I starten kan man måske kun se, at en maskine står stille i tre timer. Senere kan man måske få forklaringen på, hvorfor maskinen står stille. Man kan efterhånden lægge regler ind, om at en bestemt proces for eksempel ikke må blive varmere end 35 grader, og så kan man modtage en meddelelse, hvis det sker, siger Andreas Bauer.

Læs mere om: Kuka
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093