Messe på prøve
Det drejer sig om de såkaldte netværksstande, som dels er mindre end almindelige messestande og dels er placeret tæt, så de lægger op til samarbejde udstillerne imellem.
- Der har været god efterspørgsel på netværksstandene, forklarer Knud Hareskov fra Center for Underleverandører, der står bag den danske fællesstand Danish Subcontractors i samarbejde med Ambassaden i Stockholm.
Han har i alt seks virksomheder med på netværksstanden.
- Det er jo en overskuelig måde at tage på messe på – specielt i en tid, hvor der er travlt i virksomhederne, men hvor man alligevel gerne vil ud og prøve det svenske marked, siger Knud Hareskov.
En af de virksomheder, der er sprunget med på det nye koncept, er den østjyske underleverandør Lund Maskinfabrik.
- Vi får det til en fornuftig pris, det er en ting, og så er der sørget for alle de praktiske ting, fortæller sales manager Hans Mathiesen.
- Vi har været med på Elmia før, men det er nogle år siden, og så har vi prøvet at tage det op igen, tilføjer han.
Hans Mathiesen startede selv hos Lund Maskinfabrik i juni, men har tidligere været med på fællesstande på messer for andre virksomheder, og han kan godt lide konceptet.
- For os mindre virksomheder er det rigtig fint med de fællesstande. Og så er det min erfaring, at man kan få en bedre placering, end hvis man bare er sig selv, siger han.
For Lund Maskinfabrik er turen til Elmia et forsøg på at få lidt mere gang i det svenske marked.
- Vi har ikke så meget salg til Sverige, men vi har en del kontakter, som vi forsøger at få levet op igen, siger Hans Mathiesen.