23948sdkhjf

Stål svarende til 13 Eiffeltårne skal sikre Tyra-felt

Genopbygningen af olie- og gasfeltet Tyra i Nordsøen skal løbe fra 2019-2022 og koster 21 mia. kr.

Det bliver noget af en logistisk udfordring, når det gamle olie- og gasfelt, der ligger midt ude i Nordsøen, skal gennemgå en større renovering over tre år fra 2019.

Noget af feltet skal rives ned, mens noget nyt samtidig skal bygges op. Det fortæller driftsdirektør Martin Rune Pedersen fra Maersk Oil, som opererer feltet på vegne af selskaberne i Dansk Undergrunds Consortium.

- Vi går ud og fjerner nogle af de gamle strukturer og platforme, som er sunket. Samtidig moderniserer vi nogle af de eksisterende, så vi kan bruge de eksisterende brønde derude. Og så kommer der en helt ny procesplatform, siger han:

- Hvis man ser på den samlede mængde stål, der skal fjernes og sættes op, så svarer det til 13 Eiffeltårne. Det skal altså ske 225 kilometer midt ude i Nordsøen, så det er et kæmpe puslespil. Det sikrer nye topmoderne faciliteter med den nyeste teknologi.

Genopbygningen er nødvendig, fordi dele af feltet er ved at synke i havet.

Maersk Oil og partnerne i Dansk Undergrunds Consortium (DUC) vil genopbygge feltet for samlet 21 mia. kr., kunne DUC oplyse fredag.

Dermed er en aftale, som blev gjort mulig af en ny politisk Nordsø-aftale fra marts 2017, endeligt bekræftet. Selskaberne får til gengæld skatterabat i ni år for indtægterne fra olie- og gasfeltet.

Selskaberne havde krævet en gulerod fra staten, fordi olieprisen er faldet, og genopbygningen af feltet dermed er blevet mindre attraktiv, lød det.

Martin Rune Pedersen kalder det en milepæl og den største investering i den danske del af Nordsøen nogensinde.

- Genopbygningen er en katalysator for et længere liv til feltet, og at vi kan udnytte det store potentiale, der stadig findes i Nordsøen.

- Yderligere vil det sikre fremtidige skatteindtægter for Danmark. På langt sigt kan det være med til at sikre flere tusinde arbejdspladser i Danmark, siger han

A.P. Møller-Mærsk solgte i august Maersk Oil til franske Total. Handlen ventes gennemført i begyndelsen af 2018.

Maersk Oil er Tyra-feltets operatør på vegne af DUC, et partnerskab mellem for nuværende A.P. Møller-Mærsk (31,2 procent), Shell (36,8 procent), Nordsøfonden (20 procent) og Chevron (12 procent).

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079