Lettere løft med renoveret robot
Efter mange års tro tjeneste blev Mollerup Mølles forældede palleteringsrobot i foråret 2017 erstattet med en mere fleksibel løsning fra Bila. Den nye ”medarbejder” er en renoveret Kawasaki ZD130, og har givet virksomheden et løft, så de nu kan følge med efterspørgslen på store fodersække.
Ud over ønsket om en mere fleksibel løsning ville Mollerup Mølle også gerne kunne effektivisere linjen og undgå flaskehalse i forbindelse med palleteringen af de færdigpakkede produkter, siger Holger Pedersen, projektleder for det nye palleteringsanlæg hos Mollerup Mølle.
– Førhen kunne vi palletere 180 enheder i timen, men posefylderen havde en kapacitet på over 600 sække i timen, så for at udnytte kapaciteten ville vi gerne have en robot, der kunne modsvare det, posefylderen producerer.
Retable 15 kg løft
Indtil for et halvt år siden blev virksomhedens korn- og foderblandingerne pakket i 25 kilo tunge sække, hvor palleteringen også foregik med hjælp fra en robot. Den gamle robot var imidlertid nedslidt og forældet, og derfor besluttede man, at det var på tide at udskifte den med en ny og mere fleksibel løsning.
Desuden kunne den gamle robot udelukkende udføre løftearbejde af 25 kilo-sække, og efterspørgsel på nye sækkestørrelser havde skabt et naturligt behov for en mere fleksibel løsning.
– Ifølge arbejdsmiljøreglerne må man maks. løfte 15 kilo ved håndkraft. Det efterspørger vores kunder ude i forretningerne også, så de kan undgå de tunge løft. Men hvis vi skulle ændre vores sækkestørrelser, skulle vi også have flere enheder. Derfor tog vi kontakt til Bila for at få hjælp til en ny løsning, fortæller Holger Pedersen.
Han tilføjer, at robotten også kan indstilles til at håndtere 10 kg sække, hvis en kunde efterspørger det. Den omstilling havde ikke været mulig på det opridenlig anlæg.
– Robotten samler først en palle op, som den placerer for enden af to tilstødende rullebaner, hvor den står klar til at blive fyldt med de færdigpakkede sække. Sækkene med foder eller gødninger bliver fyldt i en posefylder, hvorefter de falder ned på den tilstødende rullebane og kører ind i cellen. Her samler robotten dem op en efter en og placerer dem på pallen. Den fyldte palle bliver siden kørt videre ud ad rullebanen og ud til en folieomvikler, hvorefter den er klar til at komme på lager, forklarer han.
Fakta
|