23948sdkhjf

Mekanisk overfladebehandling af aluminium

En af de fire metoder til overfladebehandling af aluminium er mekanisk overfladebehandling.
Mekanisk overfladebehandling
Formålet med en mekanisk overfladebehandling er at fjerne uregelmæssigheder i overfladerne såsom efter svejsning og spor efter bearbejdning. Metoderne anvendes i stor udstrækning som en forædling af produkter udført i aluminium og for at skabe dekorative overflade effekter.

Den mekaniske overfladebehandling anvendes derfor ofte som en forbehandling til efterfølgende kemiske eller elektrolytiske processer. Metoderne til mekanisk overflade - behandling af aluminium er lig mange af de metoder der anvendes til andre metaller. Dog skal der tages hensyn til aluminium specifikke egenskaber, således skal bearbejdnings hastigheden tilpasses til materialet. Ligeledes må de værktøjer som anvendes til denne proces ikke indeholde kobber
legeringer eller normale stål legernger.

Det er heller ikke tilrådeligt at anvende børster og polér skiver, der har været anvendt til andre metaller. Det er strengt nødvendigt at adskille de værktøjer, der anvendes til mekanisk overfladebehandling af aluminium fra andre værktøjer. I tilfælde af at fremmede metal spåner er trykket ind i aluminium overfladen kan der opstå kontakt korrosion, skulle dette ske kan det i nogle tilfælde være muligt at fjerne disse spåner ved at foretage en bejdsning af emnerne. Der findes forskellige metoder til mekanisk overfladebehandling af aluminium, her skal bare nævnes de mest brugte:
• Børster
• Slibning, fin- og grovslibning, polering, matslibning eller -børstning
• Tromling
• Blæsning med glas, stål, sand eller plastgranulater
• Prægning

Yderligere information:

AluCluster
Center for praktisk anvendelse af aluminium

Direktør Jens Sandahl Sørensen / Projektkoordinator Michael René Boesen
E-mail: /

Telefon: +45 73 74 30 40
http://www.alucluster.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079