23948sdkhjf

Gammel virksomhed med ny teknologi

Svendborg-virksomheden Ceropa fyldte 50 år i fin form den 15. marts.

Mange danske fabrikker ser Kina som en stor konkurrent, og det gjorde man også hos trykstøbevirksomheden Ceropa på Græsholmevej i Svendborg, som den 15. marts fyldte 50 år.

For selvom den lokale - og noget anonyme fabrik, der har 30 ansatte, efterhånden har mange år på bagen, har man løbende investeret i højteknologiske maskiner og robotceller, som gør, at man er konkurrencedygtig på pris, men især kvalitet sammenlignet med fabrikker i for eksempel Kina.

- Vi har en fordel frem for Kina. Vi kan levere en konstruktiv dialog samt kæmper for vores kunders tilfredshed ved kvalitet og levering til tiden, og det er noget, vores samarbejdspartnere sætter stor pris på, fortæller fabrikschef Anders Werring Jørgensen, der siden 2010 har været ansvarlig for virksomheden, der er underleverandør af komponenter i aluminium og zink til store industrivirksomheder som blandt andet Grundfos, Danfoss, C.C Jensen, Louis Poulsen, XO-Care og Beumer Group.

Del af stor koncern
Ceropa blev grundlagt i 1968 af Otto Hofmann, som købte en del af det kompleks, virksomheden Stanso i sin tid rådede over på Græsholmevej.

I 1970'erne og 1980'erne havde Ceropa op til 100 medarbejdere, men at medarbejdertallet i dag er en tredjedel skal ikke ses som et udtryk for, at omsætningen og overskuddet også er det - tværtimod, for virksomheden har givet overskud de seneste år.

- Maskinerne har i dag overtaget mange af funktionerne, og ensidigt og gentagende arbejde er afløst af et sundere arbejdsmiljø. Produktionen er således i dag stærkt automatiseret, og næsten alle maskiner er udstyret med robotter, så vi sikrer en optimal produktion med en stor ensartethed, forklarer Anders Werring Jørgensen.

I 1997 blev Ceropa købt af Brian Larsen, som igen solgte til Linderberg Group i 2007, men blandt andet finanskrisen gjorde, at fabrikken rent faktisk var tæt på at lukke.

I 2010 blev Ceropa en del af Granly Gruppen, som har hovedsæde i Esbjerg. Granly Gruppen, som i 2016 havde en omsætning på 0,5 mia. kr., beskæftiger sig med vindmølleindustri, skibsreparationer, skibskonstruktioner og er importør af dieselmotorer. Granly A/S udfører endvidere krævende reparationer samt alle former for svejse- og maskinarbejde.

- Vi er i dag en del af en stor og stærk koncern, hvilket har givet os mulighed for at investere i den teknologi, som er så nødvendig for at overleve i denne branche, siger Anders Werring Jørgensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078