23948sdkhjf

Milliard-ordre til Burmeister & Wain Energy

Det danske rådgivningsfirma Burmeister & Wain Energy (BWE) er en af de danske virksomheder, som skal levere ekspertisen, når der i de kommende år skal bygges to nye kinesiske kraftværker til en samlet værdi på 24 mia. kr. I alt en ordre til en værdi af 3 mia. kr. til dansk erhvervsliv.
Kraftværkerne skal etableres i Hebei- og Fushun-provinserne, og de kommer oven i den allerede aftalte opbygning af et mønsterkraftværk i byen Rizhao i Shandong-provinsen ved Gula-havet. Kraftværkerne bliver lavet med kraftig inspiration fra Avedøre-værket, som er verdens mest effektive kraftværk, kan man læse i dagens udgave af Dagbladet Børsen.

- Det er kanon for dansk erhvervsliv. Vi laver de mest energirigtige kraftværker, siger BWE’s adm. direktør Erik Hoffmann-Petersen til Dagbladet Børsen.

Erik Hoffmann-Petersen anslår, at hvert kraftværk vil give dansk erhvervsliv i underkanten af 1 mia. kr. Simpel hovedregning vil få det til at give 3 mia. kr. ved at lægge de to nye mia. kr. oven i den ene mia., som allerede skulle være sikret ved opførelsen af kraftværket i Rizhao, skriver Dagbladet Børsen i dag .

Danmark tjener penge, mens Kina får moderniseret deres energisektor. De nye kraftværker vil hver især give kineserne brændstofbesparelser på 20 pct. i forhold til den teknologi, som Kina hidtil har anvendt.

Når Rizhao-kraftværket tages i brug i løbet af 2008, vil man på dette kraftværk spare 200.000 ton kul om året og leve op til de skrappeste internationale miljøforskrifter, skriver Dagbladet Børsen.

Kraftværket får i øvrigt en kapacitet på 4X600 MWe, hvilket svarer til 25 pct. af kapaciteten i hele Danmark.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063