23948sdkhjf

1.000 job venter i Norge

Hver sjette ledige metalarbejder bor i Nordjylland - men der er håb forude.
Beskæftigelsestallene i Nordjylland er deprimerende, men distriktsformand Kurt T. Nielsen, Aalborg, bevarer optimismen:

- Lige nu oplever vi et svagt fald i ledigheden, og der er arbejde på vej i Norge på off-shore og på on-shore området. Det kan nemt blive 1.000 arbejdspladser eller mere inden for kort tid, og der bliver først og fremmest brug for svejsere, rørlæggere, plade- og konstruktionssmede og riggere. Vi er i fuld gang med at uddanne folk til certifikatsvejsning, siger Kurt T. Nielsen.

- Metal har fået stor ros for projekt "Jernvilje", som vi laver i samarbejde med Aalborg Tekniske Skole. Der er ingen flaskehalse, og ingen råber om mangel på arbejdskraft. Jeg må derfor endnu en gang bede virksomhederne melde ud, hvilken arbejdskraft der bliver brug for. Så skal vi nok sørge for efteruddannelse af medlemmerne. Vi kan jo ikke alle sammen blive social- og sundhedsarbejdere, som beskæftigelsesministeren sagde på Flextronics. Sådan er verden ikke. Det var naiv tale, fortsætter Kurt T. Nielsen.

Hver sjette ledig er nordjyde

Aalborg har gode erfaringer med at sende medlemmerne på efteruddannelse. 1359 fik chancen i 2003.

- Heraf var 191 ledige. Efter fire uger var 105 af dem i job. Otte uger senere var det kun en enkelt, der ikke havde fået arbejde. Det betaler sig virkelig at gå på efteruddannelse, siger Kurt T. Nielsen.

Hver sjette metalarbejder p.t. uden job bor i Nordjylland.

1309 af Metals 7592 ledige kommer fra det nordjyske område. Det svarer til 17 pct. af forbundets ledige. Ledigheden er størst blandt de 25-34-årige, men det usædvanlige er, at de 35-44-årige i Nordjylland fylder mere i arbejdsløshedskøen end gruppen 55-59 år.

Kilde: Dansk Metal, Metalbladet, juni 2004

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094