23948sdkhjf

Outsourcing ikke altid lykken

KP Komponenter og Bramidan er blandt de danske virksomheder, der har haft succes med ikke at flytte produktionen udenlands.
Den nuværende naturkatastrofe i Japan og askeskyen over Island sidste år har vist, at udenlandsk produktion også har sine sårbare sider.

Det mener Lars Bode, adm. direktør for DS Håndværk og Industri, der har 2.350 små medlemsvirksomheder med i alt omkring 20.000 ansatte.

- Vi har set bilindustrien og danske virksomheder gå i stå, fordi der manglede en vigtig del fra japanske fabrikker. Tidligere måtte danske virksomheder indstille produktionen, fordi askeskyen over Island forhindrede leverancer af dele fra Kina og Indien, siger han til Børsen.

Leverer til Østeuropa
Avisen bringer eksempler på flere virksomheder, som med fordel har beholdt produktionen i Danmark.

To af disse er KP Komponenter og Bramidan.

Førstnævnte beskæftiger i dag 210 ansatte i Spjald, selv om man under finanskrisen måtte fyre knap 100 medarbejdere.

- Vi er blevet hjemme. Der har ikke forretningsmæssigt være fordele i at lægge produktionen ud. Vi er i dag endda i stand til at levere til vores kunders fabrikker i flere østeuropæiske lande, siger Martin Krogh Pedersen, direktør i firmaet, der producerer udstyr til hydraulik på blandt andet lastbiler, vindmøller og offshore olieindustri.

Gavner også underleverandører
Også komprimatorproducenten Bramidan har valgt at beholde produktionen i Danmark. Og det smitter af på markedet som helhed og gavner underleverandørerne.

- Vi kan betale lidt mere for danske produkter, for dermed slipper vi for de højere omkostninger, der er forbundet med at bruge udenlandske leverandører, siger Henrik Dueholm, adm. direktør for Bramidan.

Han understreger over for Børsen, at Bramidan på intet tidspunkt har overflyttet at flytte produktionen til udlandet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.192