Unge fodres med robotsvejs
Tech College i Aalborg har anskaffet tre CoWeldere fra Migatronic til sit nye Videncenter for Automation & Robotteknologi, der har til formål at udbrede viden om automation til industrien samt sikre pipelinen af kvalificerede medarbejdere, som er rustet til fremtidens højteknologiske arbejdsmarked.
Baggrunden er, at det langt fra er alle i industrien, der har gjort automation og robotteknologi til en fast del af produktionslinjen.
Det oplyser Tech College i en pressemeddelelse.
Blandt andet derfor har Tech College i Aalborg i samarbejde med TEC (Technical Education Copenhagen), Next, Mercantec og EUC Nordvest etableret et såkaldt Videncenter for Automation & Robotteknologi, der skal indsamle og udbrede viden og kompetencer til virksomheder samt relevante faggrupper og erhvervsuddannelser.
Bygger bro til industrien
- Som en af landets største erhvervsskoler inden for blandt andet stål og metal ønsker vi at bygge bro mellem uddannelse og erhvervsliv. Her spiller vi en vigtig rolle i at uddanne kompetente fagfolk til moderne metalvirksomheder, som i dag oplever stor mangel på kvalificeret arbejdskraft, fortæller Jesper Frydkjær Pedersen, som er uddannelsesleder på metalafdelingen ved Tech College i Aalborg.
Foruden viden og faglig ekspertise ligger Videncentret også inde med en lang række moderne maskiner og robotter, som både elever og virksomheder kan få lov at stifte bekendtskab med på Tech College i Aalborg.
Her tæller Videncentret blandt andet tre CoWeldere fra Migatronic, hvoraf to er til MIG-svejsning og en er til TIG-svejsning. Det er nemlig vigtigt at favne alle dele af stål- og metalindustrien.
- Videncentret skal indeholde hele paletten inden for robotteknologi og automation. Her er tilføjelsen af vores nye CoWeldere fra Migatronic helt essentiel, idet CoWelderen er blevet synonym med en brugervenlig, pålidelig og omkostningseffektiv automationsløsning inden for svejseindustrien. Den er især populær blandt virksomheder, som har ingen eller lidt erfaring med robotter og automationsløsninger, og dem er der fortsat mange af. Derfor tiltrækker den sig også en del interesse fra både elever og forskellige repræsentanter fra metalvirksomheder, som jævnligt er ude og se nærmere på den, forklarer Jesper Frydkjær Pedersen.
250 elever
Metalafdelingen på Tech College i Aalborg har godt og vel 250 elever og kursister tilknyttet og uddanner klejnsmede, svejsere, industriteknikere, teknisk designere og CNC-teknikere, mens uddannelsesstedet også udbyder svejsetekniske specialiseringer inden for rustfri stål og aluminium. I modsætning til tidligere år fylder robotteknologi og programmering dog mere og mere på skoleskemaet i de klassiske erhvervsfag.