23948sdkhjf

PowerCon leverer mobilt landstrømanlæg til østjysk erhvervshavn

Anlægget skal blandt andet levere strøm til borerigge

Som den første erhvervshavn i Danmark kan Grenaa Havn nu tilbyde sine kunder at lade sig forsyne med strøm fra et mobilt landstrømanlag. 

Det oplyser havnen i en pressemeddelelse, hvor havnedirektør Henrik Carstensen fortæller, at det nye anlæg giver kontante fordele for kunderne, da det vil være billigere end at bruge dieselgeneratorer på skibe og borerigge i havnen. 

- Vores kunder sparer dieselolien til generatorerne, og derudover sparer de tid, penge og mandskab til at servicere og vedligeholde dieselgeneratorerne. Så samlet set er tilslutningen til vores landstrømsanlæg en rigtig god forretning for dem, siger han.

Henrik Carstensen tilføjer, at strømmen fra landstrømsanlægget er langt mere miljøvenlig end den strøm, skibenes og boreriggenes egne dieselgeneratorer producerer.

Anlæg servicerer flere ad gangen
Grenaa Havns nye landstrømsanlæg har så stor en kapacitet, at det kan servicere flere på én gang, fortæller Peter Castberg Knudsen, medejer i Powercon, der har leveret anlægget.

- Det er ikke bare landets første, mobile landstrømsanlæg i en erhvervshavn – det kan servicere to kunder ad gangen og derudover imødekomme de forskellige, individuelle krav, de hver især har til strømmens frekvens og spænding, siger han i meddelelsen og tilføjer, at anlægget har en ydelse på 2.000 kilowatt.

Borerigge og skibe bruger strøm i forskellige frekvenser og spændinger alt afhængig af, hvor i verden de kommer fra. Strømmen i Danmark har en frekvens på 50 Hz og en spænding på 40 volt, mens borerigge og skibe fra andre verdensdele typisk har behov for strøm med en frekvens på 60 Hz og en spænding på 600 eller 690 volt.

Med det nye landstrømsanlæg kan Grenaa Havn levere til alle kunder, uanset hvor i verden de kommer fra, fordi anlægget kan konvertere den danske strøm til strøm med netop den frekvens og spænding, der matcher den enkelte kundes specifikke behov. 

Mere attraktiv i oplæg
Henrik Carstensen understreger, at det nye landstrømsanlæg er endnu en opkvalificering af Grenaa Havns kapacitet inden for det såkaldte stacking-område, for tilbuddet om billig landstrøm gælder først og fremmest borerigge og skibe, som i længere tid bliver vedligeholdt eller er oplagt i havnen i Grenaa.

Dermed understøtter anlægget Grenaa Havns strategi, når det gælder oplægsfaciliteter. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.086