23948sdkhjf

Studerende øgede effektiviteten på Danfoss’ dyppetester

En dag i juni besøgte de to 3. semester-studerende, Rasmus Lundby og Sabine Mortensen, Danfoss for at se den dyppetester, som de havde været med til at designe. Stoltheden var at spore i deres stemmer:

- Det er vildt at se maskinen i drift, og at den ser ud mere eller mindre fuldstændig, som vi har tegnet den, fortæller de enstemmigt.

Fra ide til virkelighed
Danfoss’ dyppetester tester spoler, som bruges til magnetventiler. Hidtil har dyppetesteren fungeret manuelt, hvor 10 spoler bliver sat på maskinen og tændt for, til spolerne er varme. Derefter slukkes for strømmen, og spolerne bliver choktestet i vand med fem-seks minutters varighed. Denne procedure foregår op til 500 gange for at se, hvor mange cyklusser spolerne kan klare, før de går i stykker.

Danfoss sender jævnligt projektideer til IBA Erhvervsakademi, hvorefter de studerende kan byde ind på opgaverne i forbindelse med semesterprojekter. Med et ønske fra Danfoss om at automatisere dyppetesteren blev ideen sendt afsted. Rasmus Lundby og Sabine Mortensen fandt opgaven spændende og valgte at arbejde videre på ideen i tæt samarbejde med Danfoss.

Med den nye dyppetester foregår det hele automatisk, og processen er næsten op til 75 pct. hurtigere end ved den tidligere, manuelle metode. Jørn Radl Bengtsson, team coordinator hos Danfoss, fortæller:

- Foruden at have sparet en masse mandetimer, er pålideligheden også blevet bedre, eventuelle fejl registreres hurtigere, og svarene på halt-testen, som den kaldes, når hurtigere frem på skærmen.

En spændende proces
Da Rasmus Lundby og Sabine Mortensen kom i gang med opgaven, blev de anbefalet af Danfoss at kontakte Intego for at få vejledning omkring den el-tekniske og mekaniske del af opgaven. Det var derfor også naturligt for Danfoss at indgå kontrakt med Intego, da projektet skulle føres ud i livet. Intego har udført det mekaniske arbejde i forbindelse med projektet samt fremstillet el-tavler og stativ til maskinen.  

Der var flere idegenererings- og produktudviklingsfaser i gang under forløbet, hvilket ifølge Sabine Mortensen og Rasmus Lundby har været meget lærerigt og spændende. For eksempel har fascinationen omkring tilblivelsen af vandkaret og spoleholderen været stor. Regin Schultz, leder af mekanisk værksted hos Intego Kolding, forklarer:

- Førhen skulle man selv fylde vand i karret, men nu foregår det automatisk. Ved hjælp af niveauføleren – en flyder, som styrer vandniveauet - er der hele tiden den samme mængde vand i karret.

- Generelt har kommunikationen været god fra start til slut mellem alle parter, konkluderer Steen Samsø, automatikmekaniker/laboratorium tekniker hos Danfoss, og afslutter:

- Vi kan anbefale at arbejde med studerende på den måde. Det er altid dem, der kommer med de gode spørgsmål. Det tvinger os nogle gange til at tænke i alternativer for at komme med gode svar, og det kommer der ofte noget rigtig godt ud af.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095