Stærmose Industry investerer millioner
I næste måned tager Staermose Industry i Odder hul på et nyt kapitel som underleverandør. Midt i oktober står en ny produktionshal på 4.000 kvadratmeter klar med det formål at huse en fabriksny rørlaserskærer fra Italien.
Det er et 100 pct. fuldautomatiseret anlæg, som er 30 meter langt, og som er konstrueret til ubemandet drift.
- Udvidelsen med den nye rørlaserskærer betyder, at vi nu kan levere hele pakken til vores kunder. Vi bliver en one stop shop, hvor alle processer bliver produceret in house. Fremover kan vi for eksempel selv skære alle delene til maskinbyggerne, der er en af vores kundegrupper. Og det hele kommer til at foregå under samme tag, siger administrerende direktør John Stærmose.
- Før skulle vi spørge ude i byen på et tilbud på rørlaserskæring, og vi skulle tage højde for såvel leveringstid som transporttid. Nu bliver leveringstiderne til vores kunder meget kortere, tilføjer han.
Ekspansionen har egentlig været planlagt længe, men blev skubbet, da John Stærmose mistede sin far, Jesper Stærmose, som grundlagde virksomheden for 40 år siden.
De første mange år koncentrerede Jesper Stærmose sig om at producere isoleringskabinetter til varmevekslere. Hovedparten – nu også omfattende kølevekslere – går til eksport og udgør knap halvdelen af omsætningen.
Den anden halvdel er baseret på underleverandørarbejde i form af laserskæring, pladebearbejdning – herunder kantbukning, svingbukning og valsning – samt svejste stålkonstruktioner og er kommet til inden for de sidste ti år.
En del af maskinparken kører på treholdsskift fra mandag til fredag. Lønningslisten tæller 60 medarbejdere. Siden John Stærmose overtog virksomheden i 2009, er omsætningen vokset fra 16 mio. kr. til 60 mio. kr. om året.
- I vores nye produktionshal får vi et helt nyt logistikflow med hensyn til levering af råmaterialer, lager ved maskinerne og til at få de bearbejdede emner videre i systemet. Jo mere effektivitet vi kan skabe i de interne processer, jo kortere leveringstider, siger John Stærmose.
Med udvidelsen stiger produktionsarealet fra 6.000 til knap 10.000 kvadratmeter, hvor der efter planen også skal være plads til en ny laserskærer. Netop laserskæring er omdrejningspunktet i produktionen, som tæller tre af slagsen.
- Vi får meget plads, men det betragter vi som en fremtidssikring, påpeger John Stærmose.