23948sdkhjf

Sympatikonflikt mod DR-leverandører

Overenskomstforhandlingerne mellem en række fagforbund og Danmarks Radio spidser til.
Mandag har forbundene, herunder Dansk Metal, besluttet at iværksætte sympatikonflikt overfor de leverandører, der leverer varer eller tjenesteydelser til Danmarks Radio.

- Den triste situation, vi nu står i, kan ene og alene tillægges Danmarks Radio. Mens Dansk Metal aftaler nye forhandlingsmøder med Danmarks Radio - bliver vi lockoutet af Danmarks Radio. Vi har hele tiden været parate til at forhandle og finde løsninger, siger sekretær i Dansk Metal, Michael Antonsen.

- Sympatikonflikten kommer i naturlig forlængelse af, at Danmarks Radio har varslet lockout overfor medlemmer af Dansk Metal og Medieforbundet i DR. Med sympatikonflikten håber vi, at DR kan komme til fornuft og indse, at man ikke ensidigt kan diktere nye løn- og arbejdsforhold, siger Michael Antonsen videre.

Med beslutningen i dag sender forbundene første varsel om sympatikonflikt. Sympatikonflikten vil gå i gang ved andet sympatikonfliktvarsel ved meddelelse fra LO.I forvejen har de faglige organisationer i DR varslet konflikt overfor Danmarks Radio.En sympatikonflikt mod DR vil betyde, at ingen af Dansk Metals medlemmer, som arbejder i virksomheder, der er medlemmer af arbejdsgiverorganisationerne Dansk Arbejdsgiverforening må tage arbejde for Danmarks Radio.Dansk Metal har omkring 500 medlemmer ansat i DR. De står for den tekniske afvikling af TV- og radioprogrammerne.

21. juni 2004

Kilde: Dansk Metal - www.danskmetal.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078