Forsyningssikkerhed bekymrer nordjysk automationshus
Det er ikke ordrebogen, der bekymrer i corona-krisen. Og produktionen kører også stadigvæk, dog på lidt mindre kraft, hos Panpac Engineering i nordjyske Pandrup.
- Vi har en lang, lang ordrebog helt hen i efteråret. Så vi mangler principielt ikke noget at lave, og der er stor aktivitet hos vores kunder. Forhåbentlig lukker vi også nogle nye ordrer nu her, siger administrerende direktør Morten Nysted.
Bekymringerne er i stedet på forsyningssikkerheden.
Leveringssikkerhed er i fokus
Nogle af Panpacs underleverandører på mekaniske komponenter har allerede meldt pas, og derfor har virksomheden måtte finde alternative leverandører, og bagefter clearet det med kunderne.
- Udfordringen er leveringstider, fordi vi er meget godt booket op. Kan vi blive ved med at få varer hjem, og kan vi blive ved med at køre på det niveau, som vi kører i nu, siger direktøren.
- Leveringssikkerheden på de dele, som vi skal bruge, er vores største bekymring lige nu, uddyber han og fortæller, at virksomheden har reserveret robotter til sine projekter.
Virksomheden har derfor været tidligere ude end normalt for at købe ind til de solgte projekter.
- Rettidig omhu bruger vi rigtig meget i tiden, også selvom det koster likviditet, fordi vi køber meget tidligere ind i forhold til, hvornår man behøver det i forhold til et cashflow i et projekt, uddyber Morten Nysted.
12 timers arbejdsdage
For at fortsætte produktionen har Pandrup-virksomheden taget en række forholdsregler for at sikre medarbejderne og produktionen. For eksempel arbejder alle funktionærer undtagen tre arbejder hjemmefra.
Og montørerne i produktionen er blevet splittet op i tre hold, som kører på forskellige tidspunkter i løbet af ugen. Det betyder, at hele produktionen ikke bliver lukket ned, hvis en ansat bliver smittet.
Montørerne arbejder i 12 timers dage to dage om ugen. Og så roterer ugemæssigt.
- Det koster nogle timer i produktionen, men vi kalder det selv rettidigt omhu, siger Morten Nysted.
Underleverandør spiller med
Han fortæller, at setuppet fungerer fantastisk. Underleverandøren Meb Smede og maskinværksted, der ligger ved siden af Panpac, er gået i to skift for at sikre, at man kan levere komponenter og forsyninger.
- Vores normale forretning fejler heldigvis ikke noget, så når vi kommer på den anden side af den her modgang, så de penge vi taber nu, skal vi nok tjene ind igen, siger Morten Nysted.