23948sdkhjf

Uddannelse skal fremtidssikre branchen

Danske støberiteknikere skulle tidligere uddanne sig i Sverige. Nu er ruten ændret til Holstebro, hvor det lokale UCH har taget uddannelsen til sig.

Og netop mere uddannelse skal løfte den danske støberibranche op i verdenseliten. Det er målsætningen hos Dion Brun, der er formand i Danske Støberiers Brancheforening.

- Det er ekstrem vigtigt, at vi forstår at få opkvalificeret vores medarbejdere, så vi ikke står med ufaglærte og sidemandsoplærte, men vi faktisk har nogle ansatte, der kan flere opgaver i vores produktion, siger han.  

Derfor er formandens opfordring til branchens virksomheder, at opkvalificeringen skal ske, mens der er nedgang i aktiviteten. Han peger både på AMU-kurser, men også de dedicerede støberiuddannelser.

Til at stå for promoveringen har støberiforeningen nedsat en arbejdsgruppe, der har fået millioner til markedsføring.

25 uddannede om året
Branchens virksomheder har også historisk haft problemer med at finde de rette medarbejdere, og derfor har en høj medarbejderomsætningshastighed været en stor udfordring.

Mere uddannelse skal derfor også holde de kvalificerede medarbejdere i branchen.

- Vi skal have ny viden ind, for udviklingen går stærkt i øjeblikket, siger Dion Brun og peger på, at man i dag kan 3D-printe en sandform, hvilket giver en uges leveringstid, fra man har en fil, til man har det første støbte emne.

I de seneste mange år er der uddannet fra ingen til 2-3 danske støberiteknikere om året.

- Vi ønsker at der bliver 25 sat i gang på grundforløb 2. Vi har givet hinanden håndslag på antallet, siger formanden, der også fortæller, at AMU-kurserne nu er på plads.

Artiklen er en del af temaet Brancheanalyse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109