23948sdkhjf

Olieindustrien tilfredse med Nordsøaftale

Regeringen, Venstre, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti, SF og Konservative har netop indgået en aftale om stop for olie- og gasproduktion i Nordsøen i 2050. 

Hos Olie Gas Denmark, der er brancheorganisation for den danske upstream olie- og gassektor, tager man vel mod aftalen, der aflyser internationale licensrunder og altså sætter en endelig dato for produktionsstop i 2050.

For selvom aftalen tager livet af en industri inden for hvilken Olie Gas Denmarks medlemmer opererer, så er det en god aftale, lyder det i en pressemeddelelse fra organisationen. 

Aftalen, der kommer i hus efter en længere proces, giver nemlig gode muligheder for fortsat efterforskning samt udnyttelse af den værdifulde infrastruktur – også til grønne formål.

- Vi vurderer, det er en god aftale, der er indgået. Det er afgørende for fremtidens investeringer, at et bredt flertal i Folketinget nu sætter helt klare rammer frem til 2050. Vi har brug for olie og gas i Danmark og globalt i de kommende årtier. Nordsøen betyder fortsat dansk forsyningssikkerhed, arbejdspladser, skatteindtægter – og ikke mindst muligheden for at sætte Danmark i front på CCS. Med aftalen er der fortsat mulighed for at udnytte efterforskningspotentialet og den infrastruktur, der er i Nordsøen – også til fremtidige formål, siger Martin Næsby, adm. direktør i Olie Gas Danmark.

CCS på dagsordenen

I den netop indgåede aftale afsættes penge til udvikling af CCS i Danmark. GEUS har flere gange peget på egnetheden af Nordsøens udtjente oliefelter til carbonlagring og senest meddelte flere af olieindustriens virksomheder i sidste uge, at området omkring Nini-feltet nu har opnået certificering til lagring.

- Det er overordentligt positivt, at aftalen omfatter støttekroner til CCS. Udviklingen går hurtigt nu, og Danmark skal med på den vogn. Hvis vi bruger de udtjente oliefelter til lagring af CO2, giver det Danmark en klar konkurrencefordel, fordi vi allerede har infrastrukturen og kompetencerne, siger Martin Næsby, der også hæfter sig ved, at det alt i alt er en aftale, der peger på at olie- og gasindustrien også er en del af den grønne omstilling. 

(Foto: Colourbox)

Artiklen er en del af temaet Industri&Energi.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094