23948sdkhjf

Et enkelt projekt kostede på bundlinjen hos HSM Industri

Stålvirksomheden HSM Industri kom ud af 2020/2021 med et overskud før skat på 3,0 millioner kroner, hvilket var en halvering fra 6,4 millioner kroner året før.

Men det er egentlig ikke et udtryk for, at det har været et dårligt år, fortæller ejer og direktør Esben Møller:

- Året er sådan set udmærket. Vi startede rimeligt godt, men så havde vi et enkelt projekt, som gik skævt for os, hvor vi selvfølgelig havde forventet at tjene penge. I stedet måtte vi have penge med på arbejde. Sådan er det jo somme tider. Ellers plejer vi at sige, at vi gerne skulle have 5 procent på bundlinjen, så det her er for lidt, siger han.

God aktivitet over hele linjen

Den østjyske virksomhed er dels producent af komplekse stålkonstruktioner, dels leverandør af industriservice, og så ejer man Grenaa Skibsværft. Og der har faktisk været god aktivitet over hele linjen, beretter Esben Møller.

- Vi har lige leveret to togstationer til Norge, som vi er ved at afslutte nu, og så har vi haft et meget stort broprojekt i Slagelse. Broer er et marked, der er svært at arbejde på, men det er der, vi plejer at byde stikke ind, når det bliver meget indviklet og med kort leveringstid, siger han.

- Og vores industriservice går rigtig godt. Vi får mange nye kunder, og det giver sådan et jævnt flow, tilføjer han.

Vindindustrien rykker

Den nye regnskabsår, der blev skudt i gang den 1. oktober, er også startet med høj aktivitet. Det skyldes blandt andet, at HSM Industri har spredt risikoen på mange brancher.

- Vi havde for år tilbage rigtig mange ordrer til olieindustrien, og det er vi så ved at vinde hjem på vindindustrien. Det er værktøjer til vindmølleindustrien - mest til offshore-møller. Hver gang der kommer en ny model, skal der nye værktøjer til løfte- og montageopgaver. Vi har lige fået en ordre på cirka 10 millioner kroner på sådan noget udstyr, fortæller Esben Møller, uden dog at kunne afsløre, hvem kunden er.

- Vi er også ved at lave et prototypeanlæg til bearbejdning af genbrugsplast. Det er faktisk også et 10 millioners kroners-projekt, hvor man omdanner plasten til et restprodukt i familie med olie. Denne industri har et stort udviklingspotentiale og kan blive et stort marked for os i fremtiden, slutter han. 

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095