23948sdkhjf

Maskinfabrikken Asa-Tor fejrer forsinket jubilæum

Asa-Tor kunne fejre 75-års jubilæum den 1. august 2021, men grundet corona-nedlukning har man valgt at skubbe fejringen til i år.

Asa-Tor startede i 1946 i Kongensgade i Odense, hvor produktion af drejebænke var forretningsgrundlaget, og virksomheden var leverandør til Maskinkompagniet Odense, som havde agenturet på drejebænkene.

De tre ejere, Harry Henriksen, Svend Jørgensen og Gerhardt Christensen, kom godt fra start, men allerede i 1950 blev Harry Henriksen eneejer af virksomheden. Samtidig skiftede fokus fra produktion af drejebænke til underleverandørvirksomhed til de større odenseanske virksomheder.

Asa-Tor er siden vokset ud af lokalerne i Kongensgade og har i mange år været placeret på Hans Tausensgade 26 i Birkende i Langeskov. Forretningsgrundlaget er stadig leverandør af specielle industrielle komponenter til en lang række forskellige brancher.

I dag har virksomheden specialiseret sig i bearbejdning af større komponenter fra 20 kg op til 20 tons til blandt andet offshore og maritim industri samt automation, medicinalbranchen med flere.

Blandt kunderne har Asa-Tor også forskningsinstitutioner som Københavns Universitet og Cern. Til disse fremstilles komponenter til instrumenter til brug for forskning. Nogle af disse er endda sendt ud i rummet. Dette har givet virksomheden nye kompetencer, som andre industrier også kan drage nytte af til deres produkter. Asa-Tor har således stor erfaring i bearbejdning af materialer som kulfiber, titanium med mere og arbejder med præcision og fine tolerancer.

Lars Christiansen, der står for den daglige ledelse af Asa-Tor i dag, er tredje generation af familien bag virksomheden og udtaler:

- Jeg er stolt af at kunne fejre 75-års jubilæum med Asa-Tor A/S. At vi har kunnet eksisteret så mange år i en branche, der både har oplevet stor konkurrence og outsourcing til udlandet, skyldes, at vi har mange forskellige kundetyper med mange forskellige opgaver. Dette har betydet, at vi er dygtige til at omstille os, være agile og hurtige på markedet. Dette tillige med at vi har en nogle fantastiske, dygtige og loyale medarbejdere, som er med til at skabe stabilitet og samtidig sikre Asa-Tors udvikling.

Asa-Tor holder reception den 3. november fra kl. 11.00-14.00 for kunder, leverandører og venner af huset på adressen Hans Tausensgade 26, Birkende, 5550 Langeskov.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078