23948sdkhjf

Teknologisk løft til maskiningeniøruddannelse

Zebicon leverede i starten af august en 3D scanner til VIA University College i Horsens til brug i undervisning og virksomhedsprojekter.
Et nyt skoleår betyder nye elever, nye fag og nye skolebøger. Men for de studerende på maskiningeniøruddannelsen på VIA University College i Horsens betød dette års skolestart også introduktionen til et nyt stykke højteknologisk legetøj og undervisningsredskab.

Uddannelsen til maskiningeniør på VIA University College i Horsens har gennem tre år anvendt laserscanning til at understøtte undervisning og praktiske øvelser i faget Reverse Engineering. Et langvarigt samarbejde med måle- og scanningsvirksomheden Zebicon har nu resulteret i, at universitetet har investeret i en Atos Compact Scan 3D-scanner.

Markant reduktion i procestid
- Efterarbejdet med vores tidligere scanner er en omstændelig proces og kræver mange timers manuelt arbejde. Så vi har længe haft behov for at få en mere nøjagtig og mindre tidskrævende scanningsmetode, forklarer underviser og initiativtager Kim Rask Petersen.

I forhold til den tidligere teknologi har den nye Atos-scanner betydet et væsentligt hurtigere scanningsforløb og færdige modeller med mindre ”støj” og betydelig bedre finish og overflade.

- De studerende er imponerede over den hurtige procestid og er meget begejstrede over, at de kan stå med en scannet og 3D-printet model inden for ½-1 døgn, fortæller Kim Rask Petersen, der siden det nye udstyr kom i hus, har set mange kreative og nytænkende projekter fra de studerende. Købet af den nye Atos-scanner har også ført til en pensumændring på kurset Reverse Engineering, så uddannelsesforløbet i dag fokuserer mere på håndteringen af den færdige model frem for tilblivelsen af denne.

Projektarbejde for industrien
VIA University College ønsker at tilbyde projektarbejde for industrien, og dette er nu en realitet med det tidssvarende og mere nøjagtige udstyr. VIA og maskiningeniøruddannelsen er derfor på udkig efter virksomheder, der har et behov for opmåling og/eller Reverse Engineering, og som kan se mulighederne i at anvende studerende, der allerede har kendskab til scanning og modellering.

- Det er vores erfaring fra andre projekter, at netop i feltet mellem teknologi, virksomhed og studerende, opstår der spændende resultater, afslutter Kim Rask Petersen.

Projektet er støttet af Insero Fonden, tidligere Energi Horsens Fonden, med cirka halvdelen af investeringen. Levering og implementering af udstyret samt undervisning af VIA personale er gennemført af Zebicon, og er forløbet smertefrit.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062