23948sdkhjf

Nyt samarbejde skal styrke maritim sektor

Aalborg Universitet og Martec har skrevet under på en samarbejdsaftale, der skal gøre den nordjyske maritime sektor mere konkurrencedygtig og dermed sikre danske arbejdspladser.
Aalborg Universitet og Martec, et af Danmarks to maritime uddannelsescentre, samarbejder allerede i dag om Adgangskursus, som er et opkvalificeringsforløb for folk, der ønsker at læse til ingeniør, og det samarbejde er så godt, at parterne netop har skrevet under på en femårig aftale, der udbygger samarbejdet markant.

Lektor Kim Sørensen fra AAU’s Institut for Energiteknik er også medlem af Martec’s bestyrelse, og han glæder sig over udsigten til et godt samarbejde. Samarbejdet kan sikre et stærkere maritimt uddannelses- og forskningsmiljø i Nordjylland, noget som den maritime industri efterspørger som følge af, at virksomhederne i dag løser helt andre opgaver end for år tilbage.

- Hovedparten af de traditionelle arbejdspladser på værfterne er røget til lavtlønsområder, og de kommer ikke tilbage. I stedet løser virksomhederne et væld af specialiserede opgaver, som hele tiden skifter. De skiftende opgaver kræver nye og flere kompetencer, og det vil samarbejdet kunne bidrage til, nu vi tager det bedste fra to verdener og slår sammen for at styrke såvel uddannelser som forskning inden for det maritime og offshore-området, siger Kim Sørensen, der blandt andet peger på nye miljøkrav til skibstrafikken og deraf følgende ombygninger af skibe som eksempler på de opgaver, som den maritime industri løser i dag.

Martec’s direktør Pia Ankerstjerne glæder sig over det tættere samarbejde med Aalborg Universitet.

- De maskinmestre, vi uddanner, får job meget hurtigt, og industrien efterspørger flere. Med samarbejdet skaber vi en bedre sammenhæng mellem professionsbacheloruddannelserne på Martec og kandidatuddannelserne på AAU. Samtidig udbyder vi fælles forløb, så studerende fra Martec kan læse et semester på AAU og AAU-studerende et semester på Martec. Samarbejdet med AAU vil betyde, at flere studerende fremover får adgang til relevante maritime og offshore kompetencer. Det giver et bedre og større rekrutteringsgrundlag for virksomhederne inden for den maritime sektor, siger Pia Ankerstjerne.

Samarbejdet betyder, at AAU tilbyder en række nye uddannelser inden for den maritime sektor, og på lidt længere sigt skal samarbejdet munde ud i, at parterne udbyder en masteruddannelse i Maritime Technology, som både kan opkvalificere maskinmestre og ingeniører med en maritim specialisering.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094