ISO 45003 til audit af trivsel og psykisk arbejdsmiljø (Del 2)
I alt DKK 5.500 ekskl. moms
Formål
Den internationale standard for arbejdsmiljøledelse, ISO 45001, fik i 2021 følgeskab af ISO 45003 guidelinen, som beskriver forventningerne til håndtering af trivsel og psykisk arbejdsmiljø i et arbejdsmiljøledelsessystem opbygget efter ISO 45001.
Formålet med ISO 45003 er at forebygge og styrke håndteringen af trivsel og psykisk arbejdsmiljø, og guidelinen beskriver, hvordan det gøres i praksis med nye tilgange og metoder understøttet af systematik, ledelse og dialog mellem ledere og medarbejdere.
For at klæde dig på til ISO 45003, har vi udviklet en kursus-duo bestående af 2 uafhængige kurser. Del 1 giver dig kendskab til indholdet i og implementering af ISO 45003 guidelinen, mens del 2 (dette kursus) giver dig kompetencerne til audit af trivsel og psykisk arbejdsmiljø i henhold til ISO 45003.
Målgruppe
Kurserne om ISO 45003 henvender sig til topchefer, ledere, HR-chefer og andre nøglepersoner med fokus på trivsel og psykisk arbejdsmiljø. De er særligt vigtige for arbejdsmiljøchefer, arbejdsmiljø- og systemansvarlige, interne auditorer samt andre med ansvar for drift og udvikling af arbejdsmiljøet.
Forhåndskendskab til ISO 45001 og arbejdsmiljøledelse er en fordel, men det er ikke en forudsætning. Derfor er kurserne om ISO 45003 også et relevant opgraderingsforløb for dig, der tidligere har deltaget på et eller flere af vores kurser om ISO 45001.
Indhold
- Hvad er en audit?
- Særlige forhold omkring audit af trivsel og psykisk arbejdsmiljø
- Udvælgelse af relevante auditelementer og aktører til auditprogrammet
- Forskellige audittilgange og -metoder
- Audit af psykisk og fysisk arbejdsmiljø med udgangspunkt i rammen for løsning af (kerne)opgaven
- Interview som auditmetode
- Interview af medarbejdere og deres leder
- Audit af arbejdsmiljøarbejdet og af arbejdsmiljøet
- Afdækning af forebyggelsesniveauet og belastningerne hos medarbejdere og ledere
- Auditrollen under og efter audit
- Brug af auditguider
- Gennemgang og drøftelse af auditforløbet (Forberedelse, gennemførelse, vurdering, konklusion og reaktioner, rapportering, formidling samt opfølgning)