Få hjælp til en høj EU taksonomi score hos Celsia
Lettere adgang til BREEAM certificering ved at bruge EU-taksonomien
Har din virksomhed med byggeri at gøre, vil du sikkert allerede vide hvad et BREEAM-certifikat dækker over. På trods certifikatet først så dagens lys i 1990 og dermed at ret nyt er den britiske certificeringsordning en ordning der er meget velset for at kunne føje til sit arbejde i virksomheden.
BREEAM-ordningen er blevet etableret med henblik på at kunne skelne mellem de forskellige projekter ud fra bæredygtig tankegang og handling. Dette gør det nemmere at kunne sammenligne forskellige projekter, internationalt som nationale, med hinanden og gør det dermed lettere for kunden at kende til virksomhedens engagement og orientere sig mod en EU taksonomi software løsning, der hjælper til en bæredygtig score i BREEAM-ordningen.
At udføre et projekt med en BREEAM certifikation kan være et gyldigt værktøj til at møde kriterierne for EU-taksonomien, men den garanterer ikke 100% overholdelse. Selvom udførelsen af et BREEAM-projekt ikke er nok til at blive fuldt afstemt med EU-taksonomien, iagttages det, at under visse ordninger, er afstemningsprocenten ofte ret høj, hvilket kan oversættes til en reducering i den fremsendte dokumentation.
I øvrigt kan udførelsen af EU-taksonomien for bygnings- og ejendomsvirksomheder oversættes til yderligere krediteringer i BREEAM-projekter under den norske standard.
I betragtning af både BREAAM-ordningerne og EU-taksonomien er under konstant udvikling, hvilket derfor ændrer kriterierne, anbefaler vi at være opmærksomme på BRE og lokal forskning i BREEAM-programmer for at holde sig ajourført med afstemningen, der findes mellem forskellige BREEAM-ordninger og EU-taksonomien.
Yderligere kan man forvente en højere procentdel i afstemning mellem BREEAM-ordninger og EU-taksonomien for fremtiden.
Vær forberedt med de rette tal, når din virksomhed skal rapportere
Samtidig med at virksomheder indenfor byggebranchen kan gå efter BREEAM certificeringen, så skal virksomhederne også til at tænke i at leve op til de kommende krav der stilles fra EU i forhold til de klimamål der skal opnås inden udgangen af 2050. I forbindelse med målet for en grønnere fremtid i EU, er der blevet listet en rækker krav op til de større virksomheder, der har mest at sige i forhold til produktion og udførelse af produkt og tjenester på stående fod. Det vil sige at der allerede fra starten af 2022 blev stillet krav til børsnoterede virksomheder med over 500 ansatte om, at de skulle følge EU taksonomien.
Der er mange virksomheder der forveksler EU taksonomiens krav med de krav der stilles til virksomheder der ønsker BREEAM certificeringen. Det er dog ikke helt det samme og EU-taksonomien vil kræve en del mere i forhold til registreringer og handlinger. Det kan dog omvendt være en stor hjælp for enhver virksomhed at benytte sig af en platform som f.eks. Celsia, der på tværs af virksomhedstyperne vil kunne give dig de helt rigtige skabeloner og beregninger, så din virksomhed let kan rapportere de endelig tal for hvert års resultater.
I 2022 var det som skrevet blot de større børsnoterede virksomheder der skulle kunne dokumentere og rapportere de mange beregninger, men allerede fra 2023 begynder man at stille krav til virksomhedsklasserne C og D også.