Nyt tag i et snuptag
Desværre er det ofte en stor udgift, og det er derfor noget, I måske har sparet op til igennem længere tid for rigtigt at finde ud af, hvad I nu skal have. En del af overvejelserne går måske også på, hvilken form for tag, I nu skal have. Der ligger måske allerede tegl- eller eternittag, men I kunne overveje, om ståltagplader kunne være noget for jer.
Noget af det gode ved ståltagplader er, at de koster væsentligt mindre at få lagt end et tag i et andet materiale. Samtidig kan ståltagplader tilpasses rigtig mange forskellige former, og de kan derfor også lægges oven på et allerede eksisterende tag, der kan bruges som undertag. Det er her selvfølgelig vigtigt, at I får en håndværker til at tjekke taget og spærene igennem for at sikre jer, at de vil kunne holde til at bære det nye tag, så der ikke pludselig opstår en potentielt farlig situation, hvor I er nødt til at stabilisere taget.
Hvordan er holdbarheden?
Tidligere har man hørt sagt, at ståltagplader sænker værdien på et hus, og at de ikke holder særligt længe. Med det rette vedligehold kan tagpladerne dog sagtens holde i årevis, og nogle forhandlere og mærker tilbyder 30 års garanti på taget, hvilket vidner om, at der er tale om en ganske udmærket løsning. Ståltagplader ser også godt ud. Det eneste, man skal vænne sig til, er, at de er højere end almindeligt tegl, så med ståltagplader får du måske en fornemmelse af, at dit tag har fået en ny hældning, som er anderledes, end du var vant til.
Netop det, at højden og hældningen er anderledes, gør også, at du måske vil skulle huske på, at tagrenderne skal hæves, så de kommer til at flugte med taget. Ellers får du vand i hovedet, næste gang der kommer en regnbyge, og det er trods alt noget, kun de færreste har lyst til.
Ståltagplader er enormt nemme at vedligeholde. De bliver ikke på samme måde fyldt med alger, som tegl gør, og hvis ikke du synes, de er blevet gjort ordentligt rene i regnvejret, så kan ståltagplader sagtens tåle, at du stiller dig og spuler med en haveslange, til de er rene.