Fakta om udbudet
Bestilling af materiale
https://www.ethics.dk/ethics/eo#/0ff16ef4-229b-436d-bde5-7c1b8b8bba15/publicMaterial
Udbyder
Staten og Kommunernes Indkøbsservice A/S
Vindere
50.62 Lyskilder
(02.06.2023)
DBS lys A/S
Ejby Industrivej 68
2600 Glostrup
Opdateringer
IV.2.2)
I stedet for:
Dato: 04-07-2022
Time: 13:00
Læses:
Dato: 08-07-2022
Time: 13:00
IV.2.7)
I stedet for:
Dato: 04-07-2022
Time: 13:01
Læses:
Dato: 08-07-2022
Time: 13:01
Yderligere oplysninger
På baggrund af de indkomne spørgsmål har SKI valgt at uploade en opdaterede udgave af Bilag C (tilbudslisten). SKI har valgt at forlænge tilbudsfristen således, at tilbudsgiverne har rigeligt med tid til at sætte sig ind i de opdaterede krav. Et konditionsmæssigt tilbud kan både afgives i den oprindelige og den nye version (version 1.1) af Bilag C (tilbudslisten).
50.62 Lyskilder
Staten og Kommunernes Indkøbsservice A/S
Udbudsbekendtgørelse
Varer
Del I: Ordregivende myndighed
CVR-nummer: 17472437
Postadresse: Montagehallen, Pakkerivej 6
By: Valby
NUTS-kode: DK Danmark
Postnummer: 2500
Land: Danmark
Kontaktperson: Ditte Sand
E-mail: disa@ski.dk
Internetadresse(r):
Overordnet internetadresse: www.ski.dk
Del II: Genstand
50.62 Lyskilder
SKI udbyder rammeaftale 50.62 Lyskilder.
Rammeaftalens sortiment er underopdelt i to hovedsortimenter: 1) Lyskilder, 2) El-tilbehør.
Rammeaftalen er en fælles offentlig forpligtende aftale. Det betyder, at visse dele af rammeaftalens sortiment (sortimentet for Lyskilder) er forpligtende at aftage for de kunder, der vælger at tilslutte sig rammeaftalen. Det er beskrevet i bilag A og A.1 hvilke kunder, der er forpligtet til at anvende rammeaftalen, og hvilke kunder der har ret men ikke pligt til at anvende rammeaftalen. Rammeaftalens produkter skal bestilles hovedsageligt via E-katalog til levering i hele Danmark.
Udbudsmaterialet kan tilgås via linket i punkt I.3).
Rammeaftalens sortiment omfatter følgende produktgrupper for lyskilder: 1) El pærer, 2) Spots, 3) Lysrør – lige, 4) Kompaktrør, 5) Special lysrør: cirkulære, 2D, u-rør.
Rammeaftalens sortiment omfatter følgende produktgrupper for El-tilbehør: 1) Kabelclips, 2) Kabelbindere, 3) Kabelkanaler, 4) Baldakiner, 5) Pendelophæng, 6) Roset, 7) Fatninger og tilbehør hertil, 8) Mellemled, 9) Forlængerledninger, 10) Stikdåser, 11) Kabeltromler, 12) Samlemuffer, 13) Neozed sikring, 14) Sikringsskuffer, 15) Startere, 16) Stikpropper, 17) Rammer, 18) Tangenter, 19) Afdækning, 20) Underlag.
Rammeaftalen kan forlænges 2 gange med 12 måneder pr. forlængelse. Den samlede maksimale varighed af rammeaftalen er således 48 måneder.
Rammeaftalen forlænges uden varsel, jf. betingelserne i Rammeaftalens punkt 18.
Del III: Juridiske, økonomiske, finansielle og tekniske oplysninger
Ingen krav
Tilbudsgiver skal indgive det fælles europæiske udbudsdokument (herefter ESPD) med angivelse af følgende oplysninger:
• Under ”Finansielle nøgletal” anføres tilbudsgivers soliditetsgrad, samlede egenkapital og samlede aktiver i det seneste disponible regnskabsår. Soliditetsgraden angives som forholdet mellem tilbudsgiverens samlede egenkapital og tilbudsgiverens samlede aktiver.
Såfremt tilbudsgiver baserer sig på andre enheders formåen, skal dette anføres i ESPD'ets Del II, afsnit C: Oplysninger om udnyttelse af andre enheders kapacitet. Den eller de andre enheder skal hver udfylde og underskrive et særskilt ESPD med de krævede oplysninger. Såfremt tilbudsgiver er del af et konsortium, skal dette anføres i ESPD'ets Del II, afsnit A: Oplysninger om den økonomiske aktør, i feltet ”Deltager den økonomiske aktør i udbudsproceduren sammen med andre?”, og hver af de deltagende økonomiske aktører skal udfylde og underskrive et særskilt ESPD med de krævede oplysninger.
Tilbudsgiver skal - for at blive erklæret egnet - opfylde følgende krav vedrørende økonomisk og finansiel formåen:
• Det er et minimumskrav, at tilbudsgiver i seneste disponible regnskabsår havde en egenkapital på minimum DKK 5 mio.
• Det er et minimumskrav, at tilbudsgiver i seneste disponible regnskabsår havde en soliditetsgrad på minimum 20 %.
Ved det "seneste disponible regnskabsår" forstås det seneste regnskab afsluttet i overensstemmelse med de regler og den praksis, der gælder for tilbudsgiverens regnskabsaflæggelse.
Ved en sammenslutning af økonomiske aktører (f.eks. et konsortium) beregnes tilbudsgiverens egenkapital som summen af egenkapital i sammenslutningen. Såfremt tilbudsgiver baserer sig på andre økonomiske aktørers økonomiske og finansielle kapacitet, beregnes egenkapital på samme måde som for en sammenslutning af økonomiske aktører.
Soliditetsgraden beregnes som tilbudsgivers samlede egenkapitals værdi i forhold til tilbudsgivers samlede aktiver, udregnet i procent. Dvs. at soliditetsgrad = (samlede egenkapitals værdi/samlede aktivers værdi) x 100.
Ved en sammenslutning af økonomiske aktører (f.eks. et konsortium) beregnes den samlede soliditetsgrad som sammenslutningens samlede egenkapitals værdi i forhold til sammenslutningens samlede aktiver, udregnet i procent. Såfremt tilbudsgiver baserer sig på andre enheders formåen, beregnes tilbudsgivers soliditetsgrad på samme måde som for en sammenslutning af økonomiske aktører.
ESPD fungerer som et foreløbigt bevis for, at tilbudsgiver opfylder mindstekrav til egnethed i relation til økonomisk og finansiel kapacitet. Oplysninger herom skal angives i ESPD-formularens Del IV, afsnit B.
Inden tildelingsbeslutningen skal de tilbudsgivere, som ordregiver har til hensigt at tildele kontrakt til, fremlægge dokumentation for, at oplysningerne i ESPD er korrekte. Når ordregiver forlanger det, skal der fremlægges følgende dokumentation for økonomisk og finansiel formåen:
• Årsregnskab (eller uddrag heraf) fra seneste disponible regnskabsår med angivelse af, hvor den i ESPD’et oplyste samlede soliditetsgrad, herunder egenkapital og aktiver, fremgår, eller
• En erklæring om, at den i ESPD’et oplyste soliditetsgrad og egenkapital er korrekt, underskrevet af en tegningsberettiget hos tilbudsgiver.
Der stilles ingen egnethedskrav til teknisk og faglig kapacitet.
Såfremt tilbudsgiveren er en sammenslutning af økonomiske aktører (fx et konsortium), skal disse påtage sig at hæfte solidarisk, og deltagerne i sammenslutningen skal udpege en fælles befuldmægtiget, der er ansvarlig for kontakten til SKI. Tilsvarende hæfter en tilbudsgiver, som i sit tilbud i relation til økonomisk og finansiel formåen, baserer sig på andre enheders formåen (kaldet ”støttende virksomheder”), fx et moder-, søsterselskab eller en underleverandør, solidarisk med de pågældende støttende enheder for kontraktens gennemførelse, såfremt kontrakten tildeles tilbudsgiver.
I rammeaftalen er hensynet til samfundsansvar ved kontraktopfyldelse, som formuleret i de konventioner, som ligger til grund for principperne i FN's Global Compact, reguleret i relevant omfang. Herudover indeholder rammeaftalen en arbejdsklausul. Tilbudsgiver skal, forud for tildeling af rammeaftalen, erklære at denne opfylder artikel 5k i forordning (EU) nr. 833/2014 ændret ved forordning (EU) 2022/576.
Del IV: Procedure
Del VI: Supplerende oplysninger
• Tilbudsgiver må ikke være omfattet af nogen af udelukkelsesgrundene angivet i udbudslovens §§ 135 og 136 og § 137, stk. 1, nr. 2. Oplysninger herom angives i ESPD-formularens Del III, afsnit A, B og C. Tilbudsgiver skal være opmærksom på, at endelig dokumentation vedr. udelukkelsesgrundene skal afleveres for tilbudsgiver, alle deltagere i en sammenslutning (fx alle konsortiedeltagere) og støttende virksomheder, og at ingen af disse må være omfattet af udelukkelsesgrundene. SKI tager forbehold for at iværksætte en procedure om selvrehabilitering (”self-cleaning”), hvis det er relevant.
Ad II.1.5): Den skønsmæssige vurdering af rammeaftalens anslåede værdi er angivet i punkt II.1.5). Den er baseret på:
• Omsætning og omsætningsudvikling for den tidligere rammeaftale 50.62 Værktøj, befæstelse, vvs og lyskilder – Delaftale 2 Lyskilder (2018).
• Hvilke kunder der kan anvendes aftalen, hvilke kunder der har forpligtet sig til at anvende aftalen, samt hvilke kunder der har mulighed for at forpligte sig efterfølgende.
• At det er forpligtende for kunderne at bruge aftalen for sortimentet for lyskilder og frivillig for sortimentet for el-tilbehør.
• Kundernes estimater af det kommende forbrug på aftalen og i hvilken grad disse vurderes retvisende.
• Markedskendskab samt forventninger til udviklingen på indkøbsområdet (prisudvikling).
Hen over den samlede varighed på 4 år, inklusive muligheder for forlængelse, samt på tværs af alle kunderne på rammeaftalen, er der således også en usikkerhed om, hvad rammeaftalens værdi ender med at blive.
Skønnet indebærer derfor både en vurdering af den anslåede værdi af rammeaftalen, og en vurdering af rammeaftalens maksimale værdi. På den baggrund er rammeaftalens maksimale værdi fastsat til DKK 148 mio. Denne værdi anses ikke for klart usandsynlig. Den maksimale værdi kan dog ændres i henhold til de enhver tid gældende udbudsregler.
Forskellen mellem rammeaftalens anslåede værdi og maksimale værdi er begrundet i usikkerheden om, hvad rammeaftalens værdi ender med at blive. I den forbindelse er der lagt vægt på følgende forhold:
• At de indmeldte volumener/estimater realiseres fuldt ud.
• Ikke-statslige og ikke-kommunale kunder kan, afhængig af kundetypen, enten anvende aftale frivilligt eller er forpligtet til at anvende aftalen, hvis de aktiverer denne forpligtelse. Såfremt denne kundegruppe anvender aftalen til deres indkøb af lyskilder og el-tilbehør, vil dette udvide aftalens omsætning betydeligt.
• Der er tilføjet et frivilligt sortiment af el-tilbehør. Dette giver kunderne mulighed for at pulje mere af deres indkøb på aftalen og derved øge den samlede omsætning på aftalen.
• Kunderne skal i stigende grad efterleve grønne krav i forbindelse med indkøb af lyskilder, og da aftalen i vid udstrækning håndterer disse krav, kan det medvirke, at flere vil benytte aftalen, for at lette deres indkøbsproces.
• Det globale marked er præget af usikkerhed som bl.a. påvirker forsyningssikkerheden og kan resultere i prisstigninger. I øjeblikket er inflationen relativ høj uden udsigt til at aftage. Da aftalen indeholder en prisregulering af et nettoprisindeks, kan den høje inflation også påvirke aftalens omsætning.
Skønnet af rammeaftalens anslåede værdi og rammeaftalens maksimale værdi er udtryk for SKI's mest kvalificerede og gennemsigtige saglige skøn af forbruget på rammeaftalen på udbudstidspunktet inkl. muligheder for forlængelse og evt. optioner.
Tilbudsgiver gøres særligt opmærksom på, at tilbudsgiver i enhver henseende er ansvarlig for de tilbudte priser, uanset hvilken omsætning, der konkret opnås under rammeaftalen, dvs. også i tilfælde af, at den konkrete omsætning afviger fra estimaterne i såvel opad- som nedadgående retning.
Ad IV.2.4): Fagtermer og begreber, der normalt angives på engelsk, kan accepteres.
Postadresse: Toldboden 2
By: Viborg
Postnummer: 8800
Land: Danmark
E-mail: klfu@naevneneshus.dk
Telefon: +45 72405708
Internetadresse: https://erhvervsstyrelsen.dk/klagenaevnet-for-udbud
Klage over udbuddet skal være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden 6 måneder efter, SKI har indgået en rammeaftale regnet fra dagen efter den dag, hvor SKI har underrettet de berørte tilbudsgivere, jf. § 7, stk. 2, nr. 3 i Lov om Klagenævnet for Udbud (lov nr. 593 af 2. juni 2016 med senere ændringer).
Senest samtidig med at en klage indgives til Klagenævnet for Udbud, skal klageren skriftligt underrette SKI om, at en klage indgives til Klagenævnet for Udbud og om hvorvidt klagen er indgivet i standstill-perioden, jf. § 6, stk. 4 i Lov om Klagenævnet for Udbud (lov nr. 593 af 2. juni 2016 med senere ændringer). I tilfælde hvor klagen ikke er indgivet i standstill-perioden skal klageren tillige angive, hvorvidt der begæres opsættende virkning af klagen, jf. § 12, stk. 1, jf. § 6, stk. 4 i Lov om Klagenævnet for Udbud (lov nr. 593 af 2. juni 2016 med senere ændringer).
Postadresse: Carl Jacobsens Vej 35
By: Valby
Postnummer: 2500
Land: Danmark
E-mail: kfst@kfst.dk
Telefon: +45 41715000
Internetadresse: www.kfst.dk