Fakta om udbudet
Udbyder
Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI)
Vindere
(20.07.2016)
Søby Værft A/S
Dokvej 5
5985 Søby Ærø
Dokning af A561 Gunnar Seidenfaden
Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI)
Udbudsbekendtgørelse
Tjenesteydelser
Direktiv 2014/24/EU
Del I: Ordregivende myndighed
Lautrupbjerg 1-5
Ballerup
2750
DANMARK
Kontaktperson: Kirstine Rosendahl Povlsen
Telefon: +45 72571131
E-mail: fmt-ja21@mil.dk
NUTS-kode: DK0
Internetadresse(r):
Overordnet internetadresse: http://forsvaret.dk/fmi
Del II: Genstand
Dokning af A561 Gunnar Seidenfaden.
Opgaven vedrører et mellemliggende klassesyn af A561 Gunnar Seidenfaden.
Opgaven omfatter bl.a. dokning og bundsyn, mellemklassesyn (Class Intermediate Survey), ud- og indvendige malerarbejder, reparations- og vedligeholdelsesarbejder på skrog og aptering samt generelle eftersyns-, vedligeholdelses- og reparationsarbejder af fartøjets mekaniske og elektriske systemer og komponenter, herunder 5-årig klasning af SB og BB HVM, 3. stk. generatorer, 8 stk. bærelejer samt 10 000 t eftersyn på HJM 3.
Skibets data er:
Længde overalt: 55,60 m
Længde P.P: 48 m
Bredde MLD: 12,30 m
Bredde Max: 12,5 m
Sidehøjde 1. dæk: 5,9/6,3 m
Sidehøjde 2. dæk 3,9 m
Dybgang 3,86 m
Deplacement: 1 660 t
Højde fra køl til antennetop 28 m.
Skibet er et stålskib og har hjemhavn i Korsør.
Skibet er til rådighed for dokning i perioden fra den 9.8.2016 til den 30.8.2016.
Opgaven vedrører et mellemliggende klassesyn af A561 Gunnar Seidenfaden, jf. afsnit II.1.4).
FMI har besluttet at udbyde kontrakten som en samlet kontrakt, idet en opdeling i delkontrakter ville risikere ar medføre flere end én dokning, og hovedeftersynet derfor ikke kan gennemføres i den afsatte værftsperiode.
Del III: Juridiske, økonomiske, finansielle og tekniske oplysninger
Tilbudsgiver skal udfylde Det Fælles Europæiske Udbudsdokument Del IV B, nr. 4) fsva. økonomisk og finansiel formåen som foreløbigt for, at tilbudsgiveren opfylder kravene til økonomisk og finansiel formåen. Ved en sammenslutning af virksomheder (f.eks. et konsortium) skal hver enkel virksomhed udfylde et eksemplar af Det Fælles Europæiske Udbudsdokument. FMI vil inden beslutning om tildeling af kontrakten anmode den formodede vindende tilbudsgiver om at indsende dokumentation for oplysningerne i Det Fælles Europæiske Udbudsdokument. Se i øvrigt udbudsbekendtgørelsen afsnit VI.3).
Som dokumentation skal tilbudsgiver fremlægge det seneste godkendte årsregnskab, der viser egenkapital, balance og soliditetsgrad. Ved en sammenslutning af virksomheder (f.eks. et konsortium), skal oplysningerne gives for hver enkelt virksomhed.
Tilbudsgiver skal have en soliditetsgrad på mindst 5 %. Informationen skal fremgå af Det Fælles Europæiske Udbudsdokument. Del IV B, nr. 4), jf. i øvrigt udbudsbekendtgørelsen afsnit VI.3).
Er tilbudsgiver en sammenslutning af virksomheder (f.eks. et konsortium), skal mindstekravet være opfyldt for hver enkelt deltager i sammenslutningen.
Tilbudsgiver skal udfylde Det Fælles Europæiske Udbudsdokument Del IV C, nr. 1b) fsva. teknisk og faglig formåen som foreløbigt bevis for, at tilbudsgiveren opfylder kravene til teknisk og faglig formåen. Ved en sammenslutning af virksomheder (f.eks. et konsortium) skal hver enkel virksomhed udfylde et eksemplar af Det Fælles Europæiske Udbudsdokument. FMI vil inden beslutning om tildeling af kontrakten anmode den formodede vindende tilbudsgiver om at indsende dokumentation for oplysningerne i Det Fælles Europæiske Udbudsdokument. Se i øvrigt udbudsbekendtgørelsen afsnit VI.3).
Som dokumentation skal tilbudsgiver fremlægge en referenceliste over de betydeligste lignende leveringer inden for de seneste 3 år med angivelse af beløb, tidspunkter, beskrivelse samt hvis muligt modtager af ydelsen. Referencelisten kan udfyldes i Det Fælles Europæiske Udbudsdokument.
Tilbudsgiver skal have erfaring med udførelse af eftersyns-, vedligeholdelses- og reparationsarbejder på stålskib. Tilbudsgiver skal have mindst 1 lignende tidligere levering inden for de seneste 3 år, jf. i øvrigt udbudsbekendtgørelsen afsnit VI.3).
Der er ikke krav om nogen særlig retlig form.
Såfremt kontrakten tildeles en sammenslutning af virksomheder (f.eks. et konsortium), skal deltagerne påtage
sig solidarisk hæftelse og udpege en fælles befuldmægtiget.
Der gøres der opmærksom på, at kontrakten vil omfatte en arbejdsklausul, der pålægger leverandøren at
sikre, at både egne samt eventuelle underleverandørers medarbejdere har løn- og arbejdsvilkår, der i henhold
til en gældende overenskomst, voldgiftskendelse, nationale love eller administrative forskrifter gælder for
arbejde af samme art inden for vedkommende fag eller industri på den egn, hvor arbejdet udføres.
Leverandøren vil kontraktligt være forpligtet til at dokumentere, at arbejdsklausulen overholdes, og en
manglende overholdelse kan medføre sanktioner i form af tilbageholdelseskrav, bøder samt mulig ophævelse af
kontrakten ved misligholdelse af arbejdsklausulen.
Del IV: Procedure
Åbningen finder sted umiddelbart efter udløbet af fristen.
Tilbudsgiver kan ikke få adgang til åbningen af tilbuddene.
Del VI: Supplerende oplysninger
Tilbudsgiver skal udfylde Det Fælles Europæiske Udbudsdokument. FMI har med udbudsmaterialet gjort Det Fælles Udbudsdokument tilgængeligt for tilbudsgiverne. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har udfærdiget en vejledning til Det Fælles Europæiske Udbudsdokument, der kan findes på http://www.kfst.dk/~/media/KFST/Publikationer/Dansk/2015/Vejledning%20til%20ESPDen.pdf
Baserer tilbudsgiver sig på andre enheders formåen, skal der udover for tilbudsgiver også udfyldes Det Fælles Europæiske Udbudsdokument for hver enkelt enhed, som tilbudsgiver baserer sig på. Tilsvarende ved en sammenslutning af virksomheder skal der udfyldes Det Fælles Europæiske Udbudsdokument for hver enkelt deltager.
Inden beslutning om tildeling af kontrakten skal den formodede vindende tilbudsgiver dokumentere oplysningerne i Det Fælles Europæiske Udbudsdokument. FMI vil fastsætte en passende tidsfrist til indsendelse af dokumentationen. Yderligere information herom samt den fastsatte tidsfrist findes i udbudsbetingelserne. Hvis tidsfristen ikke overholdes, kan FMI ikke tildele kontrakten til den pågældende tilbudsgiver. FMI er forpligtet til at udelukke tilbudsgiver, hvis denne er omfattet af en eller flere af udelukkelsesgrundene, jf. udbudsloven (lovbekendtgørelse nr. 1564 af 15.12.2015) §§ 135-136. FMI skal undlade at udelukke en tilbudsgiver, hvis denne fremlægger tilstrækkelig dokumentation for, at denne er pålidelig, selvom denne er omfattet af en eller flere udelukkelsesgrunde i §§ 135-136, jf. udbudsloven § 138. FMI kan kun udelukke en tilbudsgiver, hvis FMI har meddelt tilbudsgiver, at denne er omfattet af en udelukkelsesgrund, og tilbudsgiver ikke inden en passende frist efter tilbudsfristens udløb har forelagt tilstrækkelig dokumentation for dennes pålidelighed. FMI henviser til Udbudsloven § 138, stk. 3 fsva. hvad der kræves af tilstrækkelig dokumentation. FMI henleder opmærksomheden på, at visse tidligere frivillige udelukkelsesgrunde er blevet gjort obligatoriske, jf. Udbudsloven § 136.
Ad pkt. III.1.2) Økonomisk og finansiel formåen og pkt. III.1.3) Teknisk og faglig formåen.
Såfremt en tilbudsgiver i relation til vurderingen af økonomisk, finansiel, teknisk og faglig formåen ønsker at basere sig på andre enheders formåen, skal tilbudsgiver bevise overfor FMI, at tilbudsgiver råder over de ressourcer, der er nødvendige til opfyldelsen af kontrakten, f.eks. ved indlevering af en juridisk bindende støtteerklæring. I tillæg hertil skal den støttende enhed udfylde Det Fælles Europæiske Udbudsdokument.
FMI forbeholder sig retten til — men er ikke forpligtet til — at følge proceduren i udbudsloven § 159, stk. 5, hvis tilbudsgivers tilbud ikke opfylder de formelle krav i udbudsbetingelserne.
Dahlerups Pakhus, Langelinie Allé 17
København Ø
2100
DANMARK
Telefon: +45 35291095
E-mail: klfu@erst.dk
Internetadresse:https://erhvervsstyrelsen.dk/klagenaevnet-for-udbud
Lov om Klagenævnet for Udbud fastsætter følgende om klagefrister for EU-udbud, som FMI henholder sig til:
Klager over andet end ordregivers prækvalifikationsbeslutninger skal være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden:
1) 45 kalenderdage efter at ordregiveren har offentliggjort en bekendtgørelse i EU-Tidende om, at ordregiveren har indgået en kontrakt, hvor fristen regnes fra dagen efter den dag, hvor bekendtgørelsen er blevet offentliggjort.
4) 20 kalenderdag efter den ordregivende myndighed har offentliggjort en meddelelse om at opretholde en kontrakt, jf. udbudsloven § 185, stk. 2. Fristen regnes fra dagen efter den dag, hvor meddelelsen blev offentliggjort.
Ovenstående gælder også for sagsanlæg ved domstolene om, at de regler, der er nævnt i Lov om Klagenævnet for Udbud er overtrådt, og sagsøgeren ikke forinden har indgivet klage til Klagenævnet for Udbud herom.
Klager skal skriftligt informere den ordregivende myndighed om indgivet klage senest samtidig med, at klage indgives til Klagenævnet for Udbud. Klagen skal angive om den er indgivet i stand-still perioden. Hvis klagen ikke indgives i stand-still perioden, skal det angives, om der er anmodet om opsættende virkning.
Vejledning om klage til Klagenævnet for Udbud findes på Klagenævnet for Udbuds hjemmeside, jf. udbudsbekendtgørelsen afsnit VI.4.1).
Carl Jacobsens Vej 35
Valby
2500
DANMARK
Telefon: +45 41715000
E-mail: kfst@kfst.dk
Internetadresse:www.kfst.dk