Fakta om udbudet
Bestilling af materiale
Udbyder
Søfartsstyrelsen
Vindere
Rammeaftale om overfladebehandling af sømærker
(10.04.2018)
HSM Industri A/S
Grenå
Rammeaftale om overfladebehandling af sømærker
Søfartsstyrelsen
Udbudsbekendtgørelse
Tjenesteydelser
Del I: Ordregivende myndighed
Carl Jacobsens Vej 31
Valby
2500
Danmark
Telefon: +45 72196000
E-mail: udbud@dma.dk
NUTS-kode: DK01
Internetadresse(r):
Overordnet internetadresse: www.soefartsstyrelsen.dk
29831610
Carl Jacobsens Vej 31
Valby
2500
Danmark
E-mail: udbud@dma.dk
NUTS-kode: DK01
Internetadresse(r):
Overordnet internetadresse: http://www.soefartsstyrelsen.dk/
Del II: Genstand
Rammeaftale om overfladebehandling af sømærker
Rammeaftalen omhandler overfladebehandling af jernmateriel der anvendes som flydende afmærkning i danske farvande.
Søfartsstyrelsen udbyder en rammeaftale om vedligehold af sømærker der anvendes som en del af afmærkninger af de danske farvande. Der er tale om malings- og sandblæsningsopgaver indenfor nærmere og detaljeret specifikationer fra Søfartsstyrelsen, for at sikre at farver etc. overholder Søfartsstyrelsens krav. Der bliver på et almindeligt år overfladebehandlet ca. 80 sømærker og ca. 500 vægtklodser - tallet er et gennemsnit set over flere år, og der kan derfor ikke garanteres en fast mængde.
Del III: Juridiske, økonomiske, finansielle og tekniske oplysninger
Ansøger skal for at ansøge om deltagelse på rammeaftalen, vedlægge det fælles europæiske udbudsdokument (ESPD) med angivelse af følgende oplysninger:
— Oplysninger om ansøgers likviditetsgrad, opgjort som: (omsætningsaktiver x 100) / kortfristet gæld.
Oplysningen om likviditetsgrad skal angives i ESPD'et del IV, B: Økonomisk og finansiel formåen, under "øvrige økonomiske og finansielle krav".
Likviditetsgrad på minimum 100 % i det seneste disponible årsregnskab.
Ansøger skal for at ansøge om deltagelse på rammeaftalen, vedlægge det fælles europæiske udbudsdokument (ESPD) med angivelse af følgende oplysninger:
— Referencer på opgaver udført i de seneste 3 år på det udbudte område. Referencerne skal beskrives i ESPD'et del IV, C: Teknisk og faglig formåen.
Referencerne danner grundlag for udvælgelsen.
Ansøger skal beskrive maksimalt 5 referencer, som dokumenterer, at virksomheden har erfaring på opgaver udført inden for de seneste 3 år som dokumenterer, at virksomheden har relevant erfaring med opgaver på de udbudte områder. De 3 år beregnes fra tidspunktet for udbuddets offentliggørelse.
Referencerne skal beskrives i ESPD'et, og kan ikke vedlægges som bilag. Beskrivelserne af referencerne i ESPD'et udgør den endelige dokumentation.
Kontrakten er en del af det samlede udbudsmateriale, som er tilgængelig på Søfartsstyrelsens hjemmeside, http://www.soefartsstyrelsen.dk/OmOs/Udbud.
Del IV: Procedure
Del VI: Supplerende oplysninger
Primo 2022.
Ansøger skal udfylde og aflevere det fælleseuropæiske udbudsdokument (ESPD) som et foreløbigt bevis for de i udbudslovens § 148, stk. 1, nr. 1-3 nævnte forhold. Der henvises til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens vejledning til det fælleseuropæiske udbudsdokument: http://www.kfst.dk/~/media/KFST/Publikationer/Dansk/2016/20160916 %20ESPD%20saadan%20virker%20det.pdf.
En virksomhed der deltager i udbuddet alene, og således ikke deltager sammen med andre eller baserer sig på andre enheders kapacitet for at opfylde kravene til egnethed og udvælgelse, skal kun udfylde 1 ESPD.
Hvis en virksomhed deltager i udbuddet sammen med andre, f.eks. hvis en virksomhed indgår et konsortium eller lignende, skal hver af de deltagende virksomheder udfylde et ESPD. ESPD'et skal indeholde de oplysninger, der kræves i ESPD'ets del II-V.
En virksomhed, der deltager alene, men baserer sig på andre enheders kapacitet for at leve op til de stillede krav til egnethed og udvælgelse, skal sikre sig, at ordregiver modtager ansøgers ESPD sammen med et separat ESPD med de relevante oplysninger for hver enhed, som ansøger baserer sig på. Dette er eksempelvis relevant, hvis en virksomhed ønsker at basere sig på en underleverandørs referencer for at kunne leve op til de stillede krav om egnethed. De relevante oplysninger for de enheder man baserer sig på er ESPD'ets del II, A+Bog del III, samt de relevante dele af del IV,B og C og del V.
Hvis en virksomhed anvender underleverandører, men ikke baserer sig på deres kapacitet for at leve op til de stillede krav, skal der ikke afleveres et ESPD for underleverandøren/-erne.
Inden beslutning om tildeling af kontrakten skal dokumentation for de oplysninger, der er afgivet i ESPD'et fremlægges, jf. udbudslovens §§ 151 og 152. Nærmere herom fremgår af udbudsmaterialet. Ordregiver forbeholder sig endvidere mulighed for på ethvert tidspunkt i udbudsproceduren at anmode en tilbudsgiver om at fremlægge dokumentation, hvis dette er nødvendigt for at sikre, at proceduren gennemføres korrekt. I denne situation vil ordregiver fastsætte en passende tidsfrist for fremlæggelse af dokumentation.
Ordregiveren skal udelukke en ansøger fra deltagelse i udbudsproceduren, hvis ansøgeren er omfattet af de i udbudslovens §§ 135 og 136 nævnte obligatoriske udelukkelsesgrunde, samt de frivillige udelukkelsesgrunde i udbudslovens § 137, medmindre tilbudsgiver har fremlagt tilstrækkelig dokumentation for, at denne er pålidelig i overensstemmelse med udbudslovens § 138.
I henhold til lov om Klagenævnet for Udbud m.v. (loven kan hentes på www.retsinformation.dk), gælder følgende frister for indgivelse af klage:
Klage over ikke at være blevet udvalgt skal være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden 20 kalenderdage, jf. lovens § 7, stk. 1, fra dagen efter afsendelse af en underretning til de berørte ansøgere om, hvem der er blevet udvalgt, når underretningen er ledsaget af en begrundelse for beslutningen i overensstemmelse med lovens §2, stk. 1, nr. 1, og udbudslovens § 171, stk. 2.
I andre situationer skal klage over udbud, jf. lovens § 7, stk. 2, være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden:
1) 45 kalenderdage efter at ordregiveren har offentliggjort en bekendtgørelse i Den Europæiske Unions Tidende om, at ordregiveren har indgået en kontrakt. Fristen regnes fra dagen efter den dag, hvor bekendtgørelsen er blevet offentliggjort.
2) 30 kalenderdage regnet fra dagen efter den dag, hvor ordregiveren har underrettet de berørte tilbudsgivere om, at en kontrakt baseret på en rammeaftale med genåbning af konkurrencen eller et dynamisk indkøbssystem er indgået, hvis underretningen har angivet en begrundelse for beslutningen.
3) 6 måneder efter at ordregiveren har indgået en rammeaftale regnet fra dagen efter den dag, hvor ordregiveren har underrettet de berørte ansøgere og tilbudsgivere, jf. lovens § 2, stk. 2, og udbudslovens § 171,stk. 4.
4) 20 kalenderdage regnet fra dagen efter at ordregiveren har meddelt sin beslutning, jf. udbudslovens § 185,stk. 2.
Senest samtidig med, at en klage indgives til Klagenævnet for Udbud, skal klageren skriftligt underrette ordregiveren om, at klage indgives til Klagenævnet for Udbud, og om, hvorvidt klagen er indgivet i standstill perioden, jf. lovens § 6, stk. 4. I tilfælde, hvor klagen ikke er indgivet i standstill perioden, skal klageren tillige angive, hvorvidt der begæres opsættende virkning af klagen, jf. lovens § 12, stk. 1.
Klagenævnet for Udbuds e-mail adresse er angivet i punkt VI.4.1).
Klagenævnet for Udbuds egen klagevejledning kan findes på www.erhvervsstyrelsen.dk/klagenaevnet-for-udbud.