Fakta om udbudet
Udbyder
Danish Defence Acquisition and Logistics Organizations
Opdateringer
Yderligere oplysninger
Forsvarsministeriet, Materiel- og Indkøbsstyrelsen (FMI) har besluttet at annullere udbuddet vedrørende udvikling og køb af nye, innovative motorredningsbåde til Kystredningstjenesten (Innovationspartnerskabet) uden kontrakttildeling. Meddelelse herom er sendt til Den Europæiske Unions Tidende i dag. Begrundelsen for annullationen er, at der under forhandlingerne med tilbudsgiverne har vist sig behov for indkøb af op til 5 både
i stedet for de i udbudsbekendtgørelsen anførte op til 3 både, ligesom der er behov for at foretage en række tekniske ændringer af udbudsmaterialet.
Udvikling og køb af nye, innovative motorredningsbåde til Kystredningstjenesten
Danish Defence Acquisition and Logistics Organizations
Bekendtgørelse om indgåede kontrakter
Resultat af udbudsproceduren
Varer
Direktiv 2014/24/EU
Del I: Ordregivende myndighed
16-28-71-80
Lautrupbjerg 1-5
Ballerup
2750
Danmark
Kontaktperson: Mia Bjerring Birkebæk
Telefon: +45 72814294
E-mail: fmi-ja-s116@mil.dk
NUTS-kode: DK
Internetadresse(r):
Overordnet internetadresse: https://www.ethics.dk/ethics/eo#/79d23e6f-d8f9-4c72-9783-7c1d69a2d801/homepage
Del II: Genstand
Udvikling og køb af nye, innovative motorredningsbåde til Kystredningstjenesten
Forsvarsministeriet Materiel- og Indkøbsstyrelsen (FMI) ønsker at få udviklet og købe op til 3 (tre)
Motorredningsbåde (MRB), inklusiv service- og vedligehold, der kan foretage Search- and Rescue
(SAR) opgaver i al slags vejr i havet ud for det nordvestlige Danmark.
MRB’erne skal opfylde nye og øgede krav til fleksibilitet, bedre manøvredygtighed til søs samt
Højere hastighed, pæletræk og personelsikkerhed.
En ny og større MRB-type, der stadig overholder de strenge krav til fartøjer til Kystredningstjenesten, har medført behov for en bådkonstruktion, der ikke findes på markedet i dag, og FMI har forudset, at det er nødvendigt at anvende såvel nye som innovative konstruktionsløsninger. FMI ønsker derfor at indgå et Innovationspartnerskab med én enkelt leverandør, der er i stand til at udvikle den nye, innovative konstruktion og bygge fartøjerne.
Innovationspartnerskabet består som noget særligt af et innovationsforløb (en Innovations- og Udviklingsproces), hvor leverandøren sammen med FMI udvikler og afgrænser en ny type fartøjskonstruktion, der inkorporerer alle driftsmæssige krav til et dansk SAR-fartøj. Herefter kan FMI indkøbe op til 3 eksemplarer af det udviklede fartøj med tilknyttet service- og vedligehold.
MRB’erne skal have fremragende sødygtighed, så det er muligt at bruge bådene i al slags vejr. Samtidig skal fartøjerne kunne fungere som en stabil platform for mandskabet, især ved redning af personer fra vandet.
Eftersom disse MRB-fartøjer er underlagt en lang række regler, og da en undersøgelse af markedet ikke har afdækket nogen eksisterende fartøjer, der kan opfylde alle disse regler, vil innovations – og udviklingsprocessen for de nye motorredningsbåde naturligvis være krævende. Kravet om, at fartøjerne skal være selvoprettende fra enhver krængningsvinkel er ikke ualmindeligt for MRB- fartøjer. De danske regler (bilag A2) kræver dog også, at dette skal opnås uanset at fartøjet har delvist vandfyldte rum.
En anden faktor, der vil være en udfordring, er kravet om relativt hurtige fartøjer (25 knob) samtidig med, at bådene skal være udstyret med kran, bugserspil osv. I den forbindelse betyder større vægt/deplacement større hovedmotorer for at kunne leve op til hastighedskravet. Hastighedskravet udfordres desuden af store krav til styrken for fartøjets konstruktion.
Som følge af dette er der behov for innovative løsninger hvad angår placering af rum og opdrift samt optimering af sødygtigheden samtidig med, at båden skal kunne fungere som en stabil platform. Disse forhold skal kombineres i et relativt lille fartøj på højst 24 meter. Der er adskillige parametre, som skal justeres samtidig med, at effekten og indvirkningen af de forskellige parametre overvåges nøje. Målet er at udvikle en bådkonstruktion, der ikke kun opfylder nogle af kravene, men faktisk opfylder samtlige krav.
Når Innovations- og Udviklingsprocessen på højest 24 måneder er afsluttet, har FMI option på at købe den udviklede løsning. Købsoptionen kan udnyttes i en periode på 9 (ni) måneder efter afslutning af Innovations- og Udviklingsprocessen.
Kontrakten inddelses ikke i delkontrakter eftersom en opdeling af kontrakten vil øge omkostningerne til udbudsproceduren unødigt. Den i pkt. II.1.3) korrekte kontrakttype er "tjenesteydelser". Det er ikke muligt at vælge de mest relevante CPV-koder når anskaffelsen er kategoriseret som kontrakttype "tjenesteydelser", hvorfor FMI har været nødsagidet til at angive kontrakttypen som "varer".
Del IV: Procedure
Del V: Kontrakttildeling
Del VI: Supplerende oplysninger
Denne udbudsprocedure sker i henhold til procedure for innovationspartnerskab, jf. § 73-79 i Udbudsloven (lov nr. 1564 af 15.12.2015 – tilgængelig på www.retsinformation.dk).
De ansøgere, der opfordres til at deltage i udbudsprocessen, modtager yderligere praktisk information vedrørende udbuddet i udbudsbetingelserne, herunder information om deltagelse i udbudsprocessen.
Brug af ESPD’et er en betingelse for at deltage i udbudsproceduren, jf. Udbudslovens § 148. FMI kræver, at ansøgeren anvender ESPD’et som indledende dokumentation for, at ansøgeren ikke er underlagt udelukkelsesgrundene i Udbudslovens § § 135 og 136, at ansøgeren opfylder mindstekravet for egnethed i henhold til § 140, jf. § III.1.2) og III.1.3), og hvordan ansøgeren opfylder de objektive og ikke-diskriminatoriske udvælgelseskriterier, jf. § 145(2), jf. § II.2.9).
Ansøgeren og, hvor dette er relevant, deltagerne i gruppen af enheder og/eller støtteenheder skal bruge den elektroniske version af ESPD’et. FMI har udarbejdet et ESPD (en XML-fil), der er tilgængelig på Ethics.
FMI anbefaler på det kraftigste ansøgeren at bruge denne XML-fil ved udfyldelse af ESPD’et. Ansøgeren uploader XML-filen via dette website https://ec.europa.eu/growth/tools-databases/espd/welcome hvor ESPD’et kan udfyldes og senere eksporteres. Der må ikke bruges andre versioner af EPSD’et.
Inden FMI træffer beslutning om tildeling af kontrakten, kræver FMI, at den tilbudsgiver, som FMI har til hensigt at tildele kontrakten til, fremlægger dokumentation for de oplysninger, der er anført i ESPD’et, jf. Udbudslovens § § 151-155. Hvis en ansøger benytter sig af andre enheder, jf. § III.1.2 og III.1.3, skal ansøgeren på anmodning herom give oplysning, som støtter eller på anden vis dokumenterer, at ansøgeren har adgang til de påkrævede tekniske og faglige kompetencer, og at den pågældende enhed har en juridisk forpligtelse over for ansøgeren. Hvis dette ikke kan dokumenteres, kan FMI ikke vurdere den eller de andre enheders tekniske og faglige kompetencer. FMI har udarbejdet en skabelon, der kan bruges til at bekræfte den juridiske forpligtelse, og som kan hentes via Ethics. FMI opfordrer på det kraftigste ansøgerne til at bruge denne formular. Det understreges dog, at det alene er ansøgerens ansvar, at de oplyste informationer opfylder kravene.
FMI kan udelukke en ansøger fra deltagelse i udbudsproceduren, hvis ansøgeren er underlagt en af de obligatoriske årsager til udelukkelse i Udbudslovens § § 135 og 136, medmindre ansøgeren har fremlagt tilstrækkelig dokumentation for, at ansøgeren er pålidelig i henhold til Udbudslovens § 138. Bemærk, at nogle af de frivillige udelukkelsesgrunde i direktiv 2014/24/EU om offentlige udbud er blevet gjort obligatoriske i Udbudslovens § 136.
Toldboden 2
Viborg
8800
Danmark
Telefon: +45 72405600
E-mail: klfu@naevneneshus.dk
Internetadresse: https://naevneneshus.dk/start-din-klage/klagenaevnet-for-udbud/
I medfør af § 3 i lovbekendtgørelse nr. 593 af 2.6.2016 om Klagenævnet for Udbud (tilgængelig på www.retsinformation.dk) gælder følgende frist for indgivelse af klage: Klager vedrørende ansøgere, der ikke bliver prækvalificeret, skal indgives til Klagenævnet for Udbud inden for 20 kalenderdage fra det tidspunkt, hvor den ordregivende myndighed har sendt meddelelse til de involverede ansøgere, jf. § 7, stk. 1, i lov om Klagenævnet for Udbud, såfremt meddelelsen indeholder en kort beskrivelse af de relevante årsager til beslutningen.
Andre klager skal i henhold til § 7, stk. 2, i lov om Klagenævnet for Udbud indgives til Klagenævnet for Udbud senest:
1) 45 kalenderdage efter, at den ordregivende myndighed har offentliggjort meddelelse om tildeling af ordren i Den Europæiske Unions Tidende (gældende fra dagen efter offentliggørelsesdatoen);
2) 30 kalenderdage fra det tidspunkt, hvor den ordregivende myndighed har informeret de pågældende tilbudsgivere om, at den ordregivende myndighed har indgået en kontrakt baseret på en rammeaftale ved genåbning af konkurrence eller et dynamisk indkøbssystem, såfremt meddelelsen indeholder en kort beskrivelse af de relevante årsager til beslutningen;
3) 6 måneder fra det tidspunkt, hvor den ordregivende myndighed har sendt meddelelse til de involverede tilbudsgivere om, at den ordregivende myndighed har indgået rammeaftalen, jf. § 2, stk. 2, eller § 171, stk. 4, i Udbudsloven, såfremt meddelelsen indeholdt en kort beskrivelse af de relevante årsager til beslutningen;
4) 20 kalenderdage fra det tidspunkt, hvor den ordregivende myndighed har offentliggjort en meddelelse vedrørende deres beslutning om at fastholde kontrakten, jf. Udbudslovens § 185, stk. 2.
Klageren skal give den ordregivende myndighed skriftlig besked om klagen senest på samme tid som indgivelse af klagen til Klagenævnet for Udbud med angivelse af, om klagen er blevet indgivet i stilstandsperioden, jf. § 6, stk. 4, i lov om Klagenævnet for Udbud. Hvis klagen ikke er blevet indgivet i stilstandsperioden, skal klageren desuden anføre, om der anmodes om, at anken skal have opsættende virkning, jf. Udbudslovens § 12, stk. 1.
E-mailadresse til Klagenævnet for Udbud er anført i § VI.4.1.
Klagenævnet for Udbuds egen vejledning vedrørende klager kan findes på den internetadresse, der er anført i § VI.4.1.
Carl Jacobsens Vej 35
Valby
2500
Danmark
Telefon: +45 41715000
E-mail: kfst@kfst.dk
Internetadresse: www.kfst.dk