Fakta om udbudet
Bestilling af materiale
http://eu.eu-supply.com/app/rfq/rwlentrance_s.asp?PID=266238&B=RIGSPOLITIET
Udbyder
Rigspolitiet
Opdateringer
IV.2.4
I stedet for:
Nordsamisk
Læses:
Svensk
Udbud med forhandling af nye maritime fartøjer til Grønlands politi
Rigspolitiet
Udbudsbekendtgørelse
Varer
Direktiv 2014/24/EU
Del I: Ordregivende myndighed
CVR-nummer: 17143611
Postadresse: Polititorvet 14
By: København V
NUTS-kode: DK
Postnummer: 1780
Land: Danmark
Kontaktperson: Mark Doubine
E-mail: mdo008@politi.dk
Telefon: +45 30685996
Internetadresse(r):
Overordnet internetadresse: www.politi.dk
Del II: Genstand
Udbud med forhandling af nye maritime fartøjer til Grønlands politi
Rigspolitiet udbyder hermed en kontrakt om levering 4 nye maritime fartøjer til Grønlands politi.
Nuuk, Grønland
Udbud med forhandling af kontrakt om levering af 4 nye maritime, hurtiggående fartøjer på ca. 40-50 fod til Grønlands politi. Fartøjer skal leveres i havnen Nuuk i Grønland.
Ved udvælgelsen blandt egnede ansøgere lægges der vægt på ansøgerens erfaring med levering af varer, som svarer til den udbudte opgave, samt ansøgernes økonomi.
Det vil – i prioriteret rækkefølge - vægte positivt:
1) Jo flere referencer der indeholder fartøjer, der er sammenlignelige med de udbudte. Med sammenlignelig fartøj menes erhvervsfartøj der kan sejle 25 knob og/ eller er udført i komposit eller glasfiber. Jo flere af disse funktioner jo mere sammenligneligt vurderes referencen at være.
2) Jo flere kunder på referencerne, der er sammenlignelige med ordregiver, dvs. politimyndighed, forsvar, civile beredskaber etc. Det vægter yderligere positivt hvis kunderne varetager opgaveporteføljer i arktisk farvand.
Ansøger opfordres derfor til i ESPD Del IV afsnit C under ”Beskrivelse” at udarbejde en fyldestgørende beskrivelse af de fartøjer og kunden, som leverancen vedrører. Det bemærkes, at der maksimalt kan angives 5 referencer, der er udført inden for de seneste 5 år regnet fra tilbudsfristens udløb.
3) At ansøgers soliditetsgrad er højere end 10 %. Det vægter ydermere positivt såfremt soliditetsgrad er over 20 %.
Del III: Juridiske, økonomiske, finansielle og tekniske oplysninger
1) I feltet ”Finansielle nøgletal” angives soliditetsgrad for det seneste disponible regnskabsår. Tallet angives i danske kroner.
Soliditetsgraden udregnes således: (samlede egenkapital / samlede aktiver) x 100 = soliditetsgrad.
Som mindstekrav kræves af ansøgeren:
1) Som mindstekrav kræves en soliditetsgrad på mindst 10 % i det senest disponible regnskabsår.
I ”C: Teknisk og faglig formåen” i ESPD skal ansøgeren oplyse om denne har tilstrækkelig erfaring fra tidligere gennemførte udbud inden for samme område.
Ansøgeren skal udfylde følgende:
1) Ansøgeren skal angive de betydeligste leverancer, der er udført inden for de seneste fem (5) år fra anmodningsfristens udløb med relevans for den udbudte opgave med angivelse af beløb og tidspunkter for levering samt modtager. Med betydeligste referencer menes leverancer af fartøjer.
Er betaling modtaget i anden valuta end DKK, bedes ansøgeren omregne denne til DKK til en kurs, der svarer til den dagskurs, der var gældende på leveringsdatoen for hver enkelt leverance (benyt evt. dette link: http://nationalbanken.statistikbank.dk/909).
Ansøgeren skal være opmærksom på, at én reference kan vedrøre samtlige leveringer under en kontrakt/kontrakt. Såfremt ansøgeren har leveret flere leverancer under en kontrakt/kontrakt angives dette som én reference. Bemærk venligst, at de angivne tidspunkter ikke må være ældre end fem (5) år fra tilbudsfristens udløb og ikke vedrøre fremtidige leverancer. Ansøgeren bør i ESPD’ets beskrivelsesfelt forklare, hvad der er leveret på kontrakten og i hvilken periode. I datofeltet bør ansøgeren angive datoen for seneste leverance eller blot ”dags dato” til illustration af, at der er tale om et løbende leveringsforhold.
Der skal minimum angives én (1) reference på erhvervsfartøj(er), som er udført i komposit eller glasfiber. Der kan maksimalt angives fem (5) referencer. Anføres der flere end fem (5) referencer, vil der udelukkende blive lagt vægt på de fem (5) første referencer.
Ansøger/tilbudsgiver skal være opmærksom på, at ordregiver stiller en række sociale og etiske krav vedrørende menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, miljø og antikorruption. Disse krav fremgår af bilag 6, samfundsansvar til kontrakten. Derudover stiller ordregiver i kontrakten krav iht. ILO-konventionen 94 om arbejdsklausuler i offentlige kontrakter og cirkulære nr. 9471 af 30. juni 2014.
Det bemærkes, at tilbudsgiver og de enheder, som tilbudsgiver baserer sin økonomiske og finansielle formåen på, hæfter solidarisk for kontraktens gennemførelse.
Del IV: Procedure
Del VI: Supplerende oplysninger
Ansøger skal i forbindelse med prækvalifikation indgive et ESPD som et foreløbigt bevis for de i udbudslovens § 148, stk.1, nr. 1-3, nævnte forhold. Ved en sammenslutning af virksomheder (f.eks. et konsortium), skal der indgives et særskilt ESPD for hver af de deltagende økonomiske aktører. Såfremt ansøger baserer sig på andre enheders formåen, skal der indgives et ESPD for hver af de enheder, som denne baserer sig på.
Rigspolitiet har valgt at bringe den frivillige udelukkelsesgrund i udbudslovens § 137, stk. 1, nr. 2 i anvendelse ved dette udbud. Ansøger vil blive udelukket fra deltagelse i udbudsproceduren, hvis ansøger er omfattet af en af de i udbudslovens § § 135 og 136 nævnte obligatoriske udelukkelsesgrunde eller den frivillige udelukkelsesgrund i udbudslovens § 137, stk. 1, nr. 2, medmindre ansøger har fremlagt tilstrækkelig dokumentation for, at denne er pålidelig i overensstemmelse med udbudslovens § 138. Benyttelsen af de frivillige udelukkelsesgrunde sker under overholdelse af proportionalitetsprincippet. Bagatelagtige forhold kan således ikke føre til udelukkelse af ansøger. Flere tilfælde af forhold, der hver for sig er bagatelagtige, kan dog give anledning til at udelukke ansøger.
Inden tildelingsbeslutningen skal den tilbudsgiver, som ordregiver har til hensigt at tildele kontrakten fremlægge dokumentation for de oplysninger, der er afgivet i ESPD i henhold til udbudslovens § § 151-152, jf. § 153.
I relation til punkt III.1.2) og III.1.3) bemærkes det, at virksomheden kan basere sig på andre enheders formåen (f.eks. et moder- eller søsterselskab eller en underleverandør) uanset den juridiske karakter af forbindelserne mellem virksomheden og disse andre. Virksomheden skal i givet fald godtgøre fuldt ud at kunne råde over de ressourcer, der er nødvendige til opfyldelse af Kontrakten, f.eks. ved at fremlægge en erklæring eller anden dokumentation for disse enheders tilsagn om at stille de nødvendige ressourcer til rådighed i kontraktperioden.
Ordregiver afholder i forbindelse med tilbudsfasen et informationsmøde for de prækvalificerede ansøgere. Mødet forventes afholdt 5. maj 2020 i København.
Ordregiver forbeholder sig ret til at tildele kontrakten på baggrund af de indledende tilbud uden at der gennemføres forhandlingsrunder.
Ordregiver forventer at afholde forhandlingsmøder. Møderne forventes afholdt i uge 24 2020 i København.
Ordregiver forbeholder sig muligheden for at supplere, præcisere eller fuldstændiggøre ansøgningen eller tilbuddet efter princippet i udbudslovens § 159, stk. 5, hvis ansøgninger eller tilbud ikke opfylder udbudsmaterialets formelle krav.
Postadresse: Nævnenes Hus, Toldboden 2
By: Viborg
Postnummer: 8800
Land: Danmark
E-mail: klfu@naevneneshus.dk
Telefon: +45 72405600
Internetadresse: https://klfu.naevneneshus.dk/
I henhold til lov om Klagenævnet for Udbud m.v. (loven kan hentes på www.retsinformation.dk), gælder følgende frister for indgivelse af klage:
Klage over ikke at være blevet udvalgt skal være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden 20 kalenderdage, jf. lovens § 7, stk. 1, fra dagen efter afsendelse af en underretning til de berørte ansøgere om, hvem der er blevet udvalgt, når underretningen er ledsaget af en begrundelse for beslutningen i overensstemmelse med lovens § 2, stk. 1, nr. 1, og udbudslovens § 171, stk. 2.
I andre situationer skal klage over udbud, jf. lovens § 7, stk. 2, være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden:
1) 45 kalenderdage efter at ordregiveren har offentliggjort en bekendtgørelse i Den Europæiske Unions Tidende om, at ordregiveren har indgået en kontrakt. Fristen regnes fra dagen efter den dag, hvor bekendtgørelsen er blevet offentliggjort.
2) 30 kalenderdage regnet fra dagen efter den dag, hvor ordregiveren har underrettet de berørte tilbudsgivere om, at en kontrakt baseret på en rammeaftale med genåbning af konkurrencen eller et dynamisk indkøbssystem er indgået, hvis underretningen har angivet en begrundelse for beslutningen.
3) 6 måneder efter at ordregiveren har indgået en rammeaftale regnet fra dagen efter den dag, hvor ordregiveren har underrettet de berørte ansøgere og tilbudsgivere, jf. lovens § 2, stk. 2, og udbudslovens § 171, stk. 4.
4) 20 kalenderdage regnet fra dagen efter at ordregiveren har meddelt sin beslutning, jf. udbudslovens § 185, stk. 2.
Senest samtidig med at en klage indgives til Klagenævnet for Udbud, skal klageren skriftligt underrette ordregiveren om, at klage indgives til Klagenævnet for Udbud, og om hvorvidt klagen er indgivet i standstill perioden, jf. lovens § 6, stk. 4. I tilfælde hvor klagen ikke er indgivet i standstill perioden, skal klageren tillige angive, hvorvidt der begæres opsættende virkning af klagen, jf. lovens § 12, stk. 1.
Klagenævnet for Udbuds e-mailadresse er angivet i punkt VI.4.1).
Klagenævnet for Udbuds klagevejledning kan findes på www.erhvervsstyrelsen.dk
Postadresse: Carl Jacobsens Vej 35
By: Valby
Postnummer: 2500
Land: Danmark
E-mail: kfst@kfst.dk
Telefon: +45 41715000
Internetadresse: http://www.kfst.dk