23948sdkhjf

Smedefirma fra Herning køber den konkursramte Kurt Sørensen Maskinfabrik

100 arbejdspladser i Kurt Sørensen Maskinfabrik er reddet

Konkursramte Kurt Sørensen Maskinfabrik i Randers er i 11. time blevet købt af Herning-virksomheden Ravnsgaard Smede- og Maskinværksted A/S, der har Christian Reventlow som direktør og ejer. 

Det oplyser Ravnsgaard Smede- og Maskinværksted i en pressemeddelelse.

Dermed kan produktionen både i Randers og i maskinfabrikkens afdeling i Polen køre videre. Det drejer sig om omkring 100 arbejdspladser, heraf 40 i Randers og 60 i Polen.

Overtagelsen er sket øjeblikkeligt. Den kommer efter at kurator 20. april havde et afgørende møde med kreditorerne i konkursboet. Her har kreditorerne formentlig accepteret et tab.

Kurator Gert Nissen sagde allerede få dage efter konkursen til Jern & Maskinindustrien, at han var sikker på, at virksomheden nok skulle blive solgt, fordi der grundlæggende er tale om en god virksomhed. Det fik han ret i.

Supplerer hinanden

Christian Reventlow oplyser, at langt de fleste af medarbejderne i Kurt Sørensen Maskinfabrik, KSM Group, er sikret fortsat arbejde.

- Ravnsgaard Smede- og Maskinværksted A/S har de senere år været inde i en fornuftig vækst. Med KSM Group øger vi både den samlede kapacitet og kan nyde godt af hinandens kompetencer. Vi supplerer og komplementerer hinanden, siger Christian Reventlow.

I første omgang drives Kurt Sørensens Maskinfabrik videre under det nuværende KSM Group-navn, som er velkendt i branchen. Senere forventer Christian Reventlow, at virksomhederne fusioneres under et fælles navn.

Kurt Sørensens Maskinfabrik kom ud af 2021 med et underskud på 5,8 mio. kr.

- Vi er så heldige, at en af de tidligere ejere, Jesper Vinther, har sagt ja til at blive i selskabet og indtage en vigtig koordinerende funktion. Dette er med til at sikre stabilitet og kontinuitet for medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere, siger Christian Reventlow.

Tidligere ejer hjælper til

Christian Reventlow købte for to år siden Ravnsgaard Smede- og Maskinværksted af stifteren Jesper Ravnsgaard.

Jesper Ravnsgaard genindtræder nu i ejerskabet.

- Med købet af KSM Group bliver Jesper Ravnsgaard faktisk igen en del af ejerkredsen. Han elsker stadig duften af skæreolie og har svært ved at slippe branchen, siger Christian Reventlow.

- Jesper Ravnsgaard har stor erfaring, netværk og innovative ideer inden for denne branche, og da vi også arbejder vældigt godt sammen, er det en fornøjelse, at han har tilbudt at købe en mindre andel af KSM Group og på den måde hjælpe til med at udvikle Ravnsgaard Smede- og Maskinværksted.

Ravnsgaard Smede- og Maskinværksted udfører ifølge sin hjemmeside stort set alt smedearbejde indenfor industri, byggeri, kraft- varmeværker og betonværker.​​

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11