23948sdkhjf

- Det er lettere at automatisere end at skaffe medarbejdere

Et håndteringssystem til CNC-fræseren kan være et godt sted at starte automationen

Der går en bølge af automation hen over Europa. Ifølge Tobias Merkt, automationsspecialist fra maskinproducenten Hermles hovedkontor i Gosheim i Tyskland, startede det i lande som Holland, Schweiz og Østrig, og siden er det rullet videre til Tyskland og Danmark.

- Det er blevet sværere og sværere at skaffe kvalificeret arbejdskraft. Derfor er det blevet lettere for virksomhederne at købe automatisering end at skaffe medarbejdere, siger han.

På årets VTM-messe i Odense demonstrerer Hermle et håndteringssystem til en C32U fræsemaskine. Håndteringssystemet HS Flex har hylder med paletter, og en bevægelig enhed, som kan plukke paletter med nye emner fra hylderne og sætte færdige produkter på plads. Systemet er ifølge Tobias Merkt billigere end at anskaffe en robot.

- Det er et godt sted at starte automationen. Så kan det næste skridt måske være at anskaffe en robot, siger Tobias Merkt.

Standardiseret kobling

Den enkelte palette har nogle "håndtag", som den bevægelige enhed kan tage fat i. Koblingen mellem de to er altså standardiseret, og placeringen af paletterne er også standardiseret. Så der er ikke noget problem med at plukke delene. Håndteringssystemet kan også udvides med flere pladser. Dermed vil det være muligt eksempelvis at køre en ubemandet produktion igennem natten.

- Det kan være en god løsning på, hvordan vi kan være konkurrencedygtige i Nordeuropa, hvor lønningerne er høje, siger Tobias Merkt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188