23948sdkhjf

Hydraulikkæmpe opruster med center for elektrificering

HydraSpecma vil kombinere nye kompetencer inden for elektrificering med firmaets eksisterende kompetencer inden for hydraulik

Danske HydraSpecma, som leverer hydrauliksystemer til blandt andet entreprenørmaskiner og vindmøller, kaster sig nu ind i elektrificering. 

Virksomheden har været på vej nogle år, men nu er der etableret et videnscenter, "Center of Excellence - Electrification", hvor softwareingeniører og elektronikingeniører med den nyeste viden om elektronik og design arbejder sammen med kolleger, som har stor erfaring med hydraulik, og som kender kundernes behov.

- Det er en perfekt kombination, fordi vi sætter det bedste sammen fra to verdener, og jo tidligere, vi kommer ind i processen, jo bedre er det for alle parter, fordi vi får udviklet den rigtige bæredygtige løsning fra start, siger HydraSpecmas adm. direktør Morten Kjær i en pressemeddelelse.

Elektrificering blandt andet af biler står højt på den grønne dagsorden, og her vil HydraSpecma gerne være med.

Udvikling af nye maskiner

- Den grønne omstilling er i fuld gang, og kunderne efterspørger kompetencer inden for elektrificering i forbindelse med udvikling af nye maskiner eller ombygning af eksisterende maskiner. Vi vil være den førende udviklingspartner for vores nuværende og kommende kunder. Derfor har vi oprustet massivt og fået nye kompetencer ind i virksomheden, siger Morten Kjær.

Hydra Specma fremhæver, at der sker en elektrificering i "stort set alle brancher. Det gælder for eksempel entreprenørmaskiner og landbrugsmaskiner.

- HydraSpecma har for eksempel været med i udviklingen af elektrificerede betonudlæggere og gravemaskiner, der traditionelt kører på benzin. I nogle tilfælde vil hybridløsninger, hvor der benyttes hydraulik til opgaver, som kræver ekstra stor kraft, være den optimale løsning.

- I mange tilfælde er overgangen fra fossile brændstoffer til el ikke alene en fordel for klimaet. Den er også godt for arbejdsmiljøet, fordi eldrevne maskiner hverken støjer eller udleder skadelige partikler, siger sales manager Anders Kristensen fra HydraSpecma.

Store maskiner 

De er ikke kun små maskiner, der kan køre på el. HydraSpecma har blandt andet samarbejdet med virksomheden Seasight Solutions om en såkaldt blade mover, som flytter store vindmøllevinger på havnearealer. Førhen var den type maskiner dieseldrevne, men nu er dieselmotoren skiftet ud med en elmotor og batterier på den mange tons tunge maskine, som transporterer vinger, der ofte er over 100 meter lange.

Morten Kjær er overbevist om, at elektrificeringen fører til markant stigende efterspørgsel.

- Den hurtige udvikling henimod elektriske løsninger kræver, at vi i dag kan tilbyde kunderne helt andre kompetencer end for bare et par år siden. Vi kan i endnu højere grad udvikle løsninger i samarbejde med kunderne, og det har kunderne taget godt imod, siger Morten Kjær.

HydraSpecma har hovedsæde i Skjern og er ejet af industrikonglomeratet Schouw og Co.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.26