23948sdkhjf

Robotbranchen gør klar til årets brag

Hele den danske robotbranche mødes i Odense. - Vi skal tilbage i robotførerfeltet, lyder det fra brancheforening

Robotbrancheforeningen DIRA og Teknologisk Institut inviterer til "Robotbrag" 3. maj, hvor virksomhederne kan få ny inspiration til automatisering og brug af robotter.

På Robotbrag udstiller det meste af den danske robotbranche, og branchen viser de nyeste robotløsninger. Sidste år tiltrak arrangementet 77 udstillere og 2.700 deltagere, især fra industien. Der ventes et lignende antal udstillere i år. Robotbrag foregår hos Teknologisk Institut i Forskerparken i Odense.

Vi skal i førerfeltet

Selv om der til stadighed indkøbes nye robotter i den danske industri, så advarer DIRA om, at Danmark sakker bagud i robotkapløbet.

"Danske virksomheder skal tilbage i robotførerfeltet efter et par år, hvor andre lande er begyndt at kravle opad på robotranglisterne," skriver DIRA.

Det sker på baggrund af den seneste robotstatistik fra IFR, som viser, at Danmark er røget ud af Top-Ti listen over lande med flest robotinstallationer pr. indbygger.

Chefen for Teknologisk Instituts Robotcenter, Jacob Kortbek, er inde på samme emne:

- Danske virksomheder er nødt til at komme op i gear, hvis vi også i fremtiden skal kunne konkurrere med udlandet, og ikke mindst løse de komplekse udfordringer, vores samfund står overfor. Det kræver nysgerrighed og en vilje til at skubbe til grænserne for, hvad der kan automatiseres, siger han.

Der vil under arrangementet være mulighed for at møde specialister fra Teknologisk Institut, som vil rådgive om, hvordan man kan starte med automation og robotter. Der vil være rådgivning inden for en række områder som mobile robotter, droner, vision og sensorer, kunstig intelligens og robotsikkerhed.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079