23948sdkhjf

Ung kvindelig rollemodel og passioneret værktøjsmager får legat

Ivy Camilla Klynge, en talentfuld elev på Skive College, er blevet tildelt et legat på 10.000 kr. fra Zonata Danmark.

Hun er i gang med en uddannelse som værktøjsmager hos Lego og har vist sig at være en stærk rollemodel og en nøgleperson i bestræbelserne på at fremme diversitet, lighed og inklusion i håndværkerfaget.

Der er behov for veluddannede og dygtige kvinder inden for håndværkerfagene i Danmark. Med legatet ønsker Zonata Danmark, der er fortaler for ligestilling, at anerkende og støtte de kvinder, der vælger at tage en håndværkeruddannelse.

Ansøgningen til legatet fremhævede Ivy Camilla Klynges engagement i uddannelsespolitik og hendes ambitioner om at forbedre værktøjsmageruddannelsen, EUX-uddannelsen på tværs af uddannelsesretningerne og arbejdsvilkårene for kvinder i håndværksfagene. Hun er også en aktiv deltager i frivilligt arbejde inden for sin uddannelse og branche. Hun fungerer som ambassadør for værktøjsmageruddannelsen, er ambassadør for Boss Ladies samt medlem af ungdomsudvalget i Dansk Metal.

- Ivy er en engageret og talentfuld elev, der stræber efter det fulde udbytte af sin uddannelse. Hun viser et stort gåpåmod og et ekstraordinært højt ambitionsniveau ikke bare på sine egne vegne, men også for uddannelsen, hvor hun bidrager med konstruktive forslag til udvikling, udtaler Stine Slot Grumsen, lektor på Skive College Teknisk Gymnasium HTX.

- Udover det faglige er Ivy også empatisk, positiv og evner at inkludere og støtte andre. Hun er en inspirerende rollemodel for andre piger på erhvervsuddannelserne og har et stærkt fokus på at støtte de nye piger i faget, fortæller Casper Nielsen, som er faglærer på Skive College.

- Det betyder meget for mig at min indsats for mit fag og for unge kvinder i erhvervsuddannelser bliver set, udtaler Ivy Camilla Klynge efter modtagelsen af legatet.

- Det er en superfed følelse, at andre sætter pris på det, jeg laver, og jeg håber, at det også er med til at vise værktøjsmagerfaget frem, og at det samtidig er med til at afstigmatisere erhvervsuddannelser for kvinder, tilføjer hun.

Adspurgt hvad hun skal bruge legatet til, svarer Ivy Camilla Klynge:

- En 3D-printer, da jeg ser det som fremtiden i min branche, og derfor synes jeg, at det er vigtigt også at have en personlig interesse i det.

Den dag Ivy Camilla Klynge blev tildelt legatet var også den dag, hvor hun afsluttede sin tekniske EUX-studentereksamen fra Skive College Teknisk Gymnasium. Efter sin eksamen fortsatte hun direkte til Folkemødet på Bornholm, og hun havde derfor ikke mulighed for at være til stede ved den formelle legatoverrækkelse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14