23948sdkhjf

R&D øjner vindmølle-succes

Det århusianske ingeniørfirma er nøgleleverandør til LORC’s testbænk for naceller – en ordre der skal danne grobund for et nyt eksporteventyr.
I de seneste år har R&D arbejdet tæt sammen med tyske GE Power Conversion på en række projekter, hvor test af vindmøllenaceller og drivsystemer har været i fokus. Det seneste samarbejde har resulteret i et fælles projekt for LORC – Lindoe Offshore Renewables Center, der har bestilt en funktionstestbænk, som R&D blandt andet skal levere fundament og mekaniske komponenter til, som konsortium-partner med GE.

For administrerende direktør i LORC, Ove Poulsen, var netop R&D’s store erfaring og innovative bidrag i projektet afgørende for valget af GE/R&D-konsortiet som leverandør:

- Vi ser frem til at arbejde sammen med R&D. Vi er overbeviste om, at deres store viden samt referencer inden for vindmøllebranchen og testsystemer vil være særdeles værdifulde i realiseringen af vores nye testrig, og vi ser frem til de muligheder, det kommer til at skabe i vores nye testcenter.

LORC’s nye testcenter forventes at stå klar til brug i 2014, hvor man ser frem til at imødekomme behovet for test af fremtidens nye vindmøller.

- R&D har gennem årene leveret en lang række forskellige testrig-løsninger og fundamenter hertil, og det var naturligvis en del af grunden til, at LORC valgte os som samarbejdspartner. Vores erfaring inden for branchen, samt vores dygtige ingeniører og projektledere, sætter os i stand til at påtage os opgaver som denne. Viden er blevet en eksportvare, og mange virksomheder har projekter, der kræver helt særlige kompetencer, som vi kan levere, tilføjer CTO og medejer i R&D, Morten Storm Pedersen.

Eksporteventyr venter forude
Leverancen til LORC er blot den seneste i en lang række turnkey testsystemer, som R&D har leveret til sine kunder. Nu bearbejdes mulighederne på det internationale marked intensivt.

For at eksponere den unikke kombination af viden, kompetencer og turnkey leverancer, deltog R&D på Husum Wind Energy messen i Tyskland i efteråret 2012. Initiativet resulterede i en række forespørgsler på testsystemer og -løsninger, som nu er konverteret til spændende projekter i pipeline.

- Interessen for R&D på Husum Wind Energy opstod blandt andet gennem vores udstilling af en vindlastenhed – en helt ny løsning til simulering af vindens laster på vindmøllen. Vores patentansøgte vindlastenhed er både fleksibel, skalérbar og præcis, fortæller Morten Storm Pedersen.

- Enheden er i stand til både at simulere vindens kræfter og momenter på drivlinjen. Lejer, eventuel gearkasse, generator og diverse koblinger kan alle udsættes for stress med høj præcision, og virkningen på hvert element kan testes meget nøjagtigt, fortsætter han.

Morten er overbevist om, at enheden kombineret med unikke kompetencer inden for fundamenter, simulering, konstruktion og leverance af lastbærende og -overførende komponenter vil betyde, at R&D kan se frem til endnu flere kunder blandt internationale aktører.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.1