23948sdkhjf

Schweizisk kapitalfond skyder millionbeløb i robotvirksomhed

Den danske robotvirksomhed TinyMobileRobots har hentet mere end 100 mio. kroner i form af frisk venture-kapital.

Robotvirksomheden, der har hovedsæde i Malling i Østjylland, producerer selvkørende robotter til opstregning af sportsbaner og formarkering af veje, lufthavne og havnearealer.

Den schweiziske kapitalfond Emerald Ventures køber sig nu ind med 40 mio., mens tyske Stihl Venture, som allerede har investeret i virksomheden, øger sin ejerandel. Hertil kommer en yderligere låneramme fra Danske Bank og Vækstfonden, som i alt giver TinyMobileRobots mere end 100 mio. kroner i frisk kapital.

Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse. 

– Med den tilførte kapital er vi nu klar til en ekspansiv vækst på vores hovedmarkeder i USA og Vesteuropa. Vi har allerede en veletableret forretning, som løber rundt, og vi står stærkt takket være et brugervenligt og prisstærkt produkt. Den tilførte kapital skal sætte ekstra skub i den internationale vækst og konsolidere vores position som markedsleder, forklarer stifter og CEO Jens Peder Kristensen i pressemeddelelsen.

Enormt potentiale i opstregning af sportsbaner

Virksomhedens første og største forretningsområde er opstregning af sportsbaner. En robot fra TinyMobileRobots kan tegne en fodboldbane op på 20 minutter, hvor en erfaren streg-mand ifølge virksomheden skal bruge op til fem timer første gang. Dermed er der store mulige gevinster på tid og løn.

– I USA er der 25.000 colleges, som alle står og mangler mandskab til opstregning af deres sportsbaner. Og i Vesteuropa findes der mere end 100.000 sportsklubber, som også har svært ved at finde frivillige. Mange steder er de få tilbageværende frivillige så pressede, at de ser robotten som deres eneste mulighed for at kunne fortsætte sportsaktiviteterne. Den problemstilling kan vi være med til at afhjælpe, fortæller Jens Peder Kristensen.

Også vejprojekter i vækst

TinyMobileRobots har som en af de første producenter i verden lanceret en robot til formarkering af veje. Og det forretningsområde ser virksomheder også stort potentiale i.

– Ligesom med sportsbanerne er formarkering af veje en aktivitet, som kræver mange mandetimer, og robotterne kan løse opgaven med større præcision og på langt kortere tid end en medarbejder. Det er især væsentligt på vejprojekter i Vesteuropa og USA, hvor timelønnen er høj. Vi har en fordel af at være blandt de første på markedet med vores løsning, og det har givet os et godt forspring i forhold til potentielle konkurrenter, som gerne vil ind på området. Med den ekstra kapital i ryggen får vi nye muligheder for at øge vores indsats, og det vil give os mulighed for at komme ud med vores robotter mange flere steder, siger Jens Peder Kristensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.084