23948sdkhjf

Den "gode fortælling" virker: Rekordstort ansøgertal blandt maskinmestre

Maskinmesteruddannelsen er blevet populær blandt både unge og voksne med en faglært baggrund, der flokkes om skolerne i Aarhus og København

På Maskinmesterskolen i København står man i en uvant situation. Med 213 ansøgere, der vil begynde at læse til maskinmester denne sommer, begynder det at knibe med pladsen i skolens største afdeling i Kongens Lyngby.

- Vi kunne allerede se, at der var ved at ske noget, da vi gik på sommerferie. Prognoserne har vist sig at holde, og vi er endt ud med et rekordstort ansøgerantal. Det er vi selvfølgelig meget glade for, siger rektor Ulrik Bak Nielsen.

Han ser det høje ansøgerantal som resultatet af mange års arbejde med at formidle ”den gode fortælling” om maskinmesteruddannelsen.

- Vi er hele tiden oppe på dupperne for at fortælle den gode historie sammen med virksomhederne, brancheorganisationer og så videre. Det er en alsidig uddannelse, som kombinerer praksis og teori. Der er praktisk talt ingen arbejdsløshed og startlønnen er god. Det tror jeg tiltaler mange, siger Ulrik Bak Nielsen.

I København er det primært de unge, der vælger maskinmesteruddannelsen lige efter gymnasiet. Antallet af faglærte, der vælger at efteruddanne sig til maskinmester, er faldet lidt i år, og det ærgrer rektoren.

Mens man i København kigger længere efter de faglærte studerende, er billedet lige omvendt på Aarhus Maskinmesterskole. Sidste år ansøgte 22 faglærte om en plads på skolens adgangskursus for håndværkere, i år er antallet 42, viser tal fra Den Koordinerede Tilmelding (KOT).

Maskinmesterskolen i Aarhus har plads til 100 elever med gymnasial baggrund i Aarhus-afdelingen, men har fået 146 ansøgere, hvor man nu vil finde plads til så mange som muligt, fortæller rektor Anders Hanberg Sørensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078