23948sdkhjf

Weptos-direktør: Europa skal vågne op, ellers flytter bølgeenergi-branchen til Asien

Danmark er omgivet af vand, og gennem årtier har det været ambitionen at høste energien fra de mange bølger, der banker mod landets kyster.

Flere lovende projekter har da også været i støbeskeen i Danmark, men endnu mangler det endelige gennembrud. Efter finanskrisen er det nemlig blev markant sværere at skaffe risikovillig kapital til projekterne. Det skriver Energiwatch.dk.

En af de virksomheder, der håber på en snarlig kommercialisering af bølgeenergi-teknologien, er Weptos. Her oplever direktør Tommy Larsen også, at det er svært at skaffe investorer. Han løfter dog en advarende pegefinger.

- Hvis ikke, at der snart er nogen, der vågner op her i Europa, så bliver det bare ikke Europa, der kommer til at blive førende inden for bølgekraft. Og det synes jeg er en skam, siger Tommy Larsen til Energiwatch.

Aktuelt er Weptos for eksempel i dialog med fire potentielle investorer – alle er fra Asien. For Tommy Larsen kan det i yderste konsekvens betyde, at virksomheden flytter væk fra Europa, og det samme mener han kan blive tilfældet for flere konkurrenter.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094