23948sdkhjf

NKT vinder største ordre nogensinde

NKT har fået tildelt en kombination af fem ordrer på on- og offshore kabelprojekter i en flerårig rammeaftale med den tyske netoperatør 50Hertz.

Med en samlet værdi på cirka 3,5 mia. euro – svarende til 26,1 mia. kr. - er ordren den største i NKT’s historie.

NKT’s administrerende direktør, Claes Westerlind, siger:

- Dette er en historisk ordre og en milepæl for NKT, og vi glæder os til at fortsætte samarbejdet med 50Hertz i deres ambitiøse udvidelse af 525 kV HVDC transmissionsnettet. Vi ser frem til yderligere at styrke dette forhold, hvor vi netop nu eksekverer på kabelprojekter til de to SuedOstLink transmissionslinjer og offshore-forbindelsen til Ostwind 2. Med denne rekordordre bekræfter vi styrken og alsidigheden af vores HVDC-portefølje, vores stærke position på markedet, og at vi fortsat er en central leverandør til det tyske Energiewende.

Kontrakterne tildelt NKT under rammeaftalen dækker de fem projekter SuedOstLink+ (SOL+), Ostwind 4, DC32 (NordOstLink+), LanWin 6 og den tyske del af projektet til Energiø Bornholm. I alt omfatter kontrakterne cirka 2.500 kilometer kabel.

Projekterne varierer fra kabelsystemer til havvindmølleparker, kabelforbindelser på land og en hybridforbindelse til en energiø. Projekterne forventes at blive afsluttet fra 2029 til 2035. Der kan blive inkluderet yderligere projekter under rammeaftalen.

Igennem de sidste år har NKT investeret i yderligere produktions- og installations-kapacitet på højspændingsfabrikkerne i Køln i Tyskland og Karlskrona i Sverige, på baggrund af betydelig ordretilgang. I andet kvartal 2023 annoncerede NKT et investerings-program på cirka 1 mia. euro (7,5 mia. kr.) i Karlskrona for at kunne støtte den grønne omstilling yderligere. Ordretildelingen fra 50Hertz understøtter beslutningen om at udvide produktionskapaciteten i højspændings-forretningen og investere i endnu et kabelfartøj.

Med ordren har NKT en samlet ordrebeholdning på mere end 10 mia. euro (75 mia. kr.).

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.114