23948sdkhjf

HI 2023: Miraklerne, de kommer i morgen

Den østjyske leverandør af motorer og gear er i Herning for at vise flaget

De har travlt hos R. Frimodt Pedersen. Rigtigt travlt. Og det har de faktisk haft længe, fortæller teknisk chef Jørn Bech-Nielsen. Den østjyske leverandør af motorer og gear nyder nemlig godt af en dansk industri, der har klaret sig godt i de seneste år, og på mange måder stadig gør det.

- Vi har ansat nye folk både på værksted og i administrationen. Vi kan godt se, at det nok ikke går så stærkt som for et halvt år siden. Der kommer lidt sorte skyer fra Tyskland. Vi hører fra vores leverandører, at tyskerne er nede med 30-40 procent, og spørgsmålet er, hvornår det kommer til Danmark. Indtil videre tror jeg, vi lever lidt højt på, at vi har vindindustrien i Danmark. Der er det egentlig ligegyldigt, hvordan Tyskland har det, det fortsætter ufortrødent, fortæller Jørn Bech-Nielsen.

Mere komplekse projekter

Vind er en af de brancher, som R. Frimodt Pedersen leverer en del til, og derudover er marine og landbrug to af de store brancher, ligesom en del større industrivirksomheder er kunder hos virksomheden.

- For fem-seks år siden var vi to, der sad i salg og ordre. Nu er vi fire. Det vidner egentlig om, at vi har nok at lave. Det er blevet lidt mere komplekst, det vi byder på. Vi forsøger at trække i en retning, hvor vi vil være gode til at bygge specialløsninger til kunderne. Vi er ikke så gode til stangvarer. Det har vi været, det er vi ikke mere. For at vi skal have en berettigelse i markedet, så går vi over til at lave nogle specialløsninger, som de andre ikke kan. Det er tidskrævende både dokumentationsmæssigt og beregningsmæssigt. Derfor er vi blevet flere folk, forklarer Jørn Bech-Nielsen.

- Vi har stille og roligt fået indprentet i kunderne, at det umulige det skal de vente et par timer på, miraklerne de kommer i morgen. Det er der vi er i dag, hvor nogle af vores kolleger, det kan de ikke. Det kan vi, tilføjer han.

Nyt gear med større kraft

På HI-messen i Herning har R. Frimodt Pedersen medbragt et udvalg af de motorer og gear, de forhandler fra hovedsageligt tyske og italienske producenter. Blandt andet har de et helt nyt gear med, som arbejder ved højere momenter fra en af virksomhedens leverandører.

- Der har været nogle forespørgsler fra kunder i Europa, også i Danmark, på den serie de har med keglehjulsgear, hvor de manglede noget med flere kræfter i. Dem er der ikke så mange, der bygger, og leveringstiden er ret lang på nogle af de store gearkasser. Derfor har de valgt at sige, at nu bygger vi to størrelser, og så ser vi om efterspørgslen er der, lyder det fra Jørn Bech-Nielsen.

- Det er lige bygget færdigt, og så fik vi lov at låne det her på messen. Det kan for eksempel bruges i en grusgrav til store transportbånd eller i industrien. De er meget brugt også ude i landbruget også til transportører, eller når der skal flyttes korn. De er rimelig hårdføre, og så er de også energieffektive. De har en virkningsgrad på 95-96 procent, fortsætter han.

Gode kunder kigger forbi

R. Frimodt Pedersen er fast inventar på HI-messen, og selv om det er en messe, der har været igennem store forandringer, har den stadig en værdi.

- Det er jo den eneste messe, der er i Danmark. Det der med at vise nogle nye ting forsvandt måske for syv-otte år siden. Det kommer jo op på internettet med det samme i dag. Så det er egentlig ikke nyheder, vi kommer med mere. Det er for at vise flaget og snakke med vores kunder, vi har haft gennem 30-40 år. De kommer jo ikke forbi os så ofte, siger Jørn Bech-Nielsen.

Selv om han betegner tirsdagen som lidt sløv, så er han meget fortrøstningsfuld, når det gælder resten af messen.

- Der var nogle stykker forbi, også nogle af vores gode kunder, som vi fik en snak med. Der var også nogle indkøbere forbi, hvor vi fik en snak om, hvordan vi ser næste år. I forhold til for ti år siden, så er det sådan, at i dag, der kommer dem, man egentlig gerne vil snakke med, hvor for det dengang også var dem, der ville have kuglepenne med hjem, slutter han.

Artiklen er en del af temaet HI-messen 2023.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187