23948sdkhjf

Fond sender 100 millioner til erhvervsskoler i hele landet

30 erhvervsskoler og FGU-institutioner får støtte fra Nordea-fonden til at investere i mere moderne værktøj, nye teknologier og grøn omstilling

CNC-fræsere, 3D-printere, fiberlaserskærere, elektriske markrobotter, droner og elbilsplatforme. Det er et lille udpluk af det nye udstyr, der er på vej til de i alt 30 erhvervsskoler og FGU-institutioner, som nu modtager støtte fra Nordea-fondens Værkstedspulje. 

Midlerne skal blandt andet gå til bedre faciliteter og opkvalificering af undervisere og dermed gøre det mere attraktivt for unge at tage en erhvervsuddannelse. Samlet får 20 erhvervsskoler og 10 FGU-institutioner – fordelt på i alt 57 lokationer rundt omkring i landet - del i puljen på i alt 100 mio. kr.

- Vi har brug for nye generationer af dygtige faglærte og håber, at Værkstedspuljen bidrager til, at flere unge får lyst til at blive håndværkere – uanset om det er smed, kok, landmand eller andre fag. Det har været fantastisk at få et væld af ansøgninger fra ambitiøse FGU- og erhvervsskoler, der gerne vil tilbyde deres elever de bedst mulige rammer med moderne udstyr og topkvalificerede faglærere, siger Henrik Lehmann Andersen, administrerende direktør i Nordea-fonden, i en pressemeddelelse.

Nye grønne laboratorier og innovationsrum 

Fællesnævneren for mange af støttemodtagerne er, at deres projekter er drevet af høje faglige ambitioner og innovation, ligesom der er et stort fokus på bæredygtighed og grøn omstilling. 

College360 i Silkeborg har planer om at etablere demolabs med simulationsmaskiner, hvor elever kan øve sig i at smede, lakere eller svejse i den virtuelle verden. Mens Roskilde Tekniske Skole (EUD) får støtte til et nyt energihus, der blandt andet kommer til at demonstrere de grønne energiformer og løsninger for el- og vvs-uddannelserne. Hos EUC Syd i Sønderborg vil der blive skabt et topmoderne multiværksted for tømrer- og mureruddannelsen. Værkstedet vil samtidig fungere som et showroom for lokale virksomheder, der er nysgerrige på solceller, mindre klimabelastende udstyr og kunstig intelligens. 

- Med støtten fra Nordea-fonden kan vi fremtidssikre vores murer- og tømreruddannelser. Samtidig kan vi i endnu højere grad understøtte en tværfaglig og helhedsorienteret undervisning indenfor klima- og energirigtigt byggeri. Jo bedre faciliteter og udstyr, vi kan præsentere for de unge, jo mere attraktivt bliver det for dem at vælge en erhvervsuddannelse. Og vi får brug for endnu flere faglærte til den grønne omstilling, siger vicedirektør på EUC Syd, Jan Kleemann.

Du kan se alle projekterne op Nordea-fondens hjemmeside.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.073