Danske ingeniører hjælper amerikansk våbengigant
Det danske ingeniørhus Idoc har spillet en nøglerolle i udviklingen af den amerikanske våbenproducent, General Dynamics European Land Systems' (GDELS) Anaconda taktisk brosystem.
Traditionelt set har broanlæg været forbeholdt bæltekøretøjer, men med denne nylige innovation, hvor Anaconda monteres på et hjulbaseret køretøj, kan systemet nu deployeres på en bredere vifte af køretøjer, hvilket øger dets anvendelighed, især for ikke-statslige organisationer (NGO'er). Anaconda-systemet, der kan spænde over vandløb på op til 22 meter, er certificeret til belastninger af MLC 80+, hvilket betyder, at de største og tungeste varianter af Natos kampvogne kan krydse det.
Idoc har været en central samarbejdspartner i de tidlige faser af projektet, hvor de har designet den tekniske integration på køretøjet. Deres bidrag omfatter designet af det fjernbetjente semi-automatiske udrulnings- og tilbagetrækningssystem, samt konstruktionsberegninger under de forskelligartede forhold som brosystemet er tiltænkt at operere under. Idoc leverede det endelige design, herunder produktionsdokumentation, til GDELS, som tog den nye løsning gennem ”prototyping” og omfattende test.
- Vi er særligt stolte af vores afgørende rolle i udviklingen af dette komplekse projekt, fortæller Morten Ford, head of projects hos Idoc.
- Dette initiativ repræsenterer et betydeligt skridt fremad inden for broteknologi, og samarbejdet med GDELS har ikke kun styrket vores egne kompetencer, men også bevist at selv mindre virksomheder i Danmark kan indgå som en vigtig partner hos nogen af verdens største producenter af militært materiel.