23948sdkhjf

200 år gammel familie-virksomhed på opkøb

Ingeniør- og teknikvirksomheden Grønbech, som blandt andet leverer stål og fundering til havne- og boligbyggerier samt rustfrit stål og zink til industrien, har opkøbt Lesanco og deres søsterselskab Dan Smedien.

Lesanco er blandt andet specialiseret i salg og udlejning af funderingsmaskiner til store byggeprojekter samt kabelkanaler og overkørsler til jernbaner. Deres produktsortiment omfatter blandt andet hydrauliske spunsvibratorer, hydrauliske hamre og borerigge til forskellige applikationer.

Dan Smedien er specialiseret i service og reparation af entreprenørmaskiner, især inden for funderingsbranchen.

Opkøbet vil styrke Grønbechs markedsposition markant, fotæller administrerende direktør John Mathiesen.

- Vi har længe søgt muligheder for at styrke og udvide vores Stål & Metal-division. Med opkøbet af Lesanco og Dan Smedien bliver vi en del af et større skandinavisk netværk og kan udnytte en række synergier mellem de tre virksomheder, siger han i en pressemeddelelse.

- Vi er utrolig glade for at få Lesanco og Dan Smedien med ombord. Deres serviceværksted, specialviden og stærke relationer, kombineret med vores kapacitet og erfaring, åbner op for spændende nye forretningsmuligheder. Med næsten 200 års erfaring inden for salg af stål og metaller, samt vores udvikling inden for spuns og forankring, ser vi mange spændende muligheder i det kommende samarbejde. Opkøbet åbner også op for det nordiske marked, tilføjer Simon Chris Christensen, divisionschef for Stål & Metal.

Lesanco blev stiftet i 1977 af Flemming Hey og ledes i dag af Torben Hammer, som opkøbte virksomheden i 2006. Han opkøbte Dan Smedien i 2018, og de to virksomheder forbliver selvstændige under Torben Hammers ledelse.

- Med Grønbechs overtagelse af Lesanco og Dan Smedien er generationsskiftet på plads og fremtiden sikret. Det er det rigtige næste skridt for både Lesanco og Dan Smedien at blive en del af en større virksomhed, og jeg er stolt over og tryg ved, at det bliver Grønbech. Det er en familieejet virksomhed, der deler samme værdisæt som Lesanco og Dan Smedien. Grønbech, der er grundlagt i 1828, er funderet på specialiseret teknisk viden og ekspertise, og de værner om kunder, leverandører og medarbejdere på samme måde, som vi gør, siger Torben Hammer.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094