23948sdkhjf

FLSmidth tjener flere penge end forventet

Egentlig skulle FLSmidth først offentliggøre regnskab for første halvår den 15. august, men onsdag kom ingeniørkoncernen med foreløbige tal for halvåret.

De viser en samlet omsætning på 9,8 mia. kr. og en justeret indtjeningsgrad (ebita) på 9,7 procent. Samtidig kan FLSmidth melde om en ordreindgang på 9,7 mia. kr. i halvåret.

Mest solide er tallene i koncernens Mining-division, hvor omsætningen lød på 7,4 mia. kr. og indtjeningsgraden på 12,3 procent.

I Cement-divisionen omsatte FLSmidth for 2,3 mia. kr. og havde en indtjeningsgrad på 8,6 procent.

På den baggrund har FLSmidth valgt at opjustere sine forventninger til indtjeningen i hele 2024 ganske markant. Hidtil har man kalkuleret med en justeret indtjeningsgrad på 9-10 procent men den ændres nu til 10-11 procent. Omsætningen ventes stadig at lande på cirka 20 mia. kr.

I Mining-divisionen, der er FLSmidths suverænt største, ventes indtjeningsgraden at lande på 12,5-13 procent mod hidtil 11,5-12,5 procent. Her ventes dog en lidt lavere omsætning end tidligere forudset, idet den er blevet nedjusteret fra 16-17 mia. kr. til cirka 15,5 mia. kr.

- Vi forventer, at markedet for mineservice forbliver stabilt, mens produktmarkedet forbliver blødt på grund af nogle kunders vedvarende tøven med hensyn til større investeringsbeslutninger. På længere sigt fortsætter mineindustrien med at drage fordel af positive udsigter for mineraler, der er afgørende for fortsat global økonomisk udvikling og en succesfuld grøn energiomstilling, skriver FLSmidth i en fondsbørsmeddelelse.

I Cement-divisionen var der tale en ganske markant opjusterings af indtjeningsgraden fra 5,5-6,5 procent til 8-9 procent. Her ventes en uændret omsætning på 4-4,5 mia. kr.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141