23948sdkhjf

Her er Forsvarets krav til kommende ammunitionsproducenter

Efter Ruslands invasion af Ukraine har det stået højt på både regeringens og Forsvarets ønskeliste at få etableret en dansk produktion af ammunition.

Siden har en række virksomheder og konsortier meldt sig på banen – dels til at drive den tidligere ammunitionsfabrik i Elling, som forsvaret overtog i oktober sidste år, og dels til at etablere egen produktion.

Torsdag offentliggjorde Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) så en række krav til de producenter, der ønsker at byde ind på opgaverne. Det skriver Børsen.

Der bliver tale om to udbud. Dels en produktion af artilleriammunition, som skal foregå på fabrikken i Elling, og dels en produktion af småkalibret ammunition, som også kan foregå i Elling, men også andre steder. De to produktioner kan udføres af samme virksomhed eller to forskellige, alt afhængig af, hvem der vinder opgaverne.

For at kvalificere sig skal virksomhederne dels have en egenkapital på mindst 100 mio. kr., dels en soliditetsgrad på 10 procent. Endelig skal virksomhederne have tidligere erfaring med levering af ammunition til militære kunder fra Nato-lande.

En af de konsortier, der har budt ind, er Danammo, der er en sammenslutning af en række danske industrivirksomheder. Her mener administrerende direktør Niels Brix sagtens, at man kan leve op til FMI’s krav. Det gælder også kravet om tidligere produktion til Nato-kunder, i og med at Danammo har den tjekkiske våbenproducent Czechoslovak Group med i konsortiet.

- Danammo er etableret med eksisterende danske industrivirksomheder, som allerede leverer til forsvarsindustrien. Vi har noteret os prækvalifikationens krav – herunder kapitalkravet og ønsket om dansk produktion. Vi ser frem til at deltage i processen og levere på Forsvarets ønsker, siger Niels Brix til Børsen.

FMI forventer at to-tre virksomheder vil blive prækvalificeret til opgaven med at producere artilleriammunition og tre-fem virksomheder til produktionen af småkalibret ammunition.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078