23948sdkhjf

Facadeproducent vinder entreprise på Danmarks højeste kontorbygning

139 meter, så høj bliver landets højeste kontorbygning, og det er HSHansen, der leverer og monterer facaden

I starten af 2027 skal Danmarks højeste kontorbygning stå klar i Sydhavnen i Aarhus.

Det nye tårn bliver 139 meter højt, så der bliver en del at tage fat på for HSHansen, der netop har vundet facadeentreprisen. Virksomheden skal både levere og montere facaden, skriver HSHansen i en pressemeddelelse.

- Vi er meget stolte over at være en del af dette imponerende projekt. Vi ser frem til et godt samarbejde med totalentreprenør på projektet, Per Aarsleff A/S, og naturligvis også til at se det færdige projekt, som skal stå klar til indflytning i 2027, siger Carsten Sørensen, Head of Sales & Marketing hos HSHansen, der producerer facade- og vægelementer, vinduer og døre i forskellige aluminiumstyper.

Det er ejendomsselskabet Olav de Linde, der er bygherre på det store tårn, der bygges på Mindet 6 i Sydhavnen. Bunden af tårnet består af en række historiske foderstofbygninger fra 1926 og 1927, som skal bevares. Ovenpå dem bygges tårnet, som får plads til 2000 mennesker.

Totalentreprenørerne på projektet er Per Aarsleff, Rambøll og C.F. Møller.

HSHansen vil udføre facaden med cirka 3300 præfabrikerede elementer i aluminium og glas. Elementerne vil blive færdigproduceret og leveret til til byggepladsen inklusiv alle nødvendige beklædningskomponenter, glas og andre detaljer.

På byggepladsen vil elementerne blive hejst direkte på plads på tårnet, hvilket sikrer en hurtig og effektiv håndtering af de logistiske udfordringer midt i Aarhus, skriver HSHansen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141